Konut Kredisi Bütçesi Arttırılsın

11/09/2013

İnşaat sektörü ekonomi enstitüsü EİB müdürü Taco van Hoek, Hollanda’da konut piyasasının düzelmesi için devletin krediler için 100 milyon euro bütçe ayırması ve konut kredisi bütçesinin yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Konut Kredisi Bütçesi Arttırılsın

İnşaat sektörü ekonomi enstitüsü EİB müdürü Taco van Hoek, Hollanda’da konut piyasasının düzelmesi için devletin krediler için 100 milyon euro bütçe ayırması ve konut kredisi bütçesinin yükseltilmesi gerektiğini belirtti. İnşaat sektörüne ayırılması istenilen 100 milyon euro ile iki yıl içerisinde 565 milyon kazanç elde edilebileceğinin altını çizen Van Hoek, konut piyasasında gelişme yaşanacağını vurguladı.

Taco Van Hoek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, devletin yeni başlayanlar için vereceği Kredi ile 5 bin istihdam sağlanabileceği ve İnşaat sektörünün rahat nefes almasına yardımcı olabileceğini dile getirdi.

Bakan Stef Blok, geçtiğimiz Şubat ayında bütceyi 20 milyondan 50 milyona çıkarmıştı. Alınan her kredide belediyelerdende pay alındığı bildiriliyor. Van Hoek, bir çok belediyenin devletin kurallarına uymayan uygulamalarda bulunduğu ve bunun da konut piyasasını etkilediğinin altını çiziyor.

Kaynak: Konut Haberleri