Konut Kredisi Çekerken Dosya Masraflarına Dikkat

01/11/2018

Toluhan Emlak Müdürü Ali Yangöz ‘‘En önemli durum faiz oranı ile birlikte toplam maliyettir. Sadece faiz oranına bakmak tüketiciyi yanıltabilir. Toplam maliyet dediğimiz dosya masrafları, bankanın yapması gereken sigortalar ve uzman ücretleri de dahildir. Bu yüzden araştırma yaparken buna dikkat ederek size en uygun krediyi bulabilirsiniz’’ diyerek uyardı.

Toluhan Emlak Müdürü Ali Yangöz konut kredisi faiz oranları üzerine yaptığı yorumlarda Genel itibariyle faizin yükselmesinin Merkez Bankasıyla ilgili olduğunu belirterek ''Faizin neden yükseldiğini bankalara sorduğunuzda ev maliyetlerinin arttığını bunu da müşterilerine yansıttıklarını söylüyorlar. Bu da otomatikman emlak piyasasını aşağı çekiyor. Kredinin yüksekliği konut satışlarını da etkilemektedir'' dedi.

Konut kredisini çekerken dikkat edilmesi gereken önemli bir hususunda masraflar dahil konut kredisi faiz oranları olduğunu söyleyen Yangöz: ’En önemli durum faiz oranı ile birlikte toplam maliyettir. Sadece faiz oranına bakmak tüketiciyi yanıltabilir. Toplam maliyet dediğimiz dosya masrafları, bankanın yapması gereken sigortalar ve uzman ücretleri de dahildir. Bu yüzden araştırma yaparken buna dikkat ederek size en uygun krediyi bulabilirsiniz’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

Diğer önemli konulardan birisi de ödeme planıdır. Doğru seçilen vadenin ödenmesi ve aylık tutarı değişiklik gösterir. Aylık gelire göre kredi çekmenin gerekliliğini dile getiren Yangöz: ''Giderlerinizi ayrıntılı bir şekilde hesapladıktan sonra ne kadar geri ödeyebileceğinizi belirlemeniz gerekmektedir.''diyerek ifade etti.

Kredi Faiz Oranlarına Çözüm

Ülke ekonomisinin yükselmesi faiz oranlarının da kendiliğinden düşmesinde rol oynayacağını belirten Yangöz: ’Konutta talebin düşmesiyle müteahhitler müşteriye ödemede kolaylık sağlayacak yollar bulmaya başladı. Bu kolaylıklardan birisi sıfır peşinat sloganıyla tanıtılmaktadır. Bu sayede tüketici taksit öder gibi ev sahibi olabilmektedir. Tüketici istediği yapı kalitesi ve yapı özelliklerine ait yeni nesil sitelerde rahatlıkla oturabilmektedir. ‘dedi.

Kaynak: haber kuşağı