Konut Kredisi Devredilebilir mi?

09/10/2018

Bankalar kredi kullanacak müşteri için özel koşullar uygular. Kredi kişinin kredi notuna bağlı olarak krediler ve kredi faiz oranları farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle konut kredisi başka birine devredilemez.

Bankalara konut kredisi başvurusu yapıldığında kredi notu dâhilinde bir karara varılmaktadır. Bu karar, her bir kişi için farklılık göstermektedir. Bu durum sadece konut kredisi özelinde değil, bireysel veya ihtiyaç kredilerinde de aynı şekilde uygulanmaktadır.

Konut kredisi, kişiye özel olarak belirlendiğinden ve kredi koşullarının yine kişiye özel olmasından dolayı aynı koşullarda başka birine devretme işlemi, bankaların reddettiği bir uygulamadır. Devir işlemleri için mevcut kredi borcunun önceden kapatılması gerekmektedir. Bu nedenle, kredi başvurusunda bulunmadan önce kişilerin o kredi borcunun kendine özel olduğunu bilmesi gerekmektedir.

Konut kredisi devredilir mi sorusunu sorulmasına gerek kalmaması için banka seçiminde hassas davranılması gerekmektedir. Konut kredisi masraflarından, aylık kredi ödeme planlarına kadar varan süreci, tercih edilen banka ile şekillendirildiği sürece esasında konut kredisi seçenekleri arasından bütçeye en uygun olanını zaten önceden belirlenmiş olur. Bütçeyi yormayacak vade ve tutarlarda seçilen kredi türü, konut kredisi devredilir mi sorusunun gündeme gelmemesini sağlayacaktır.

Bütçeye en uygun bankayı bulmak için bütün bankaların masraflar dahil konut kredisi faiz oranları KrediPazari.com sayfasından görüntülenebilir. Bütçeden aylık çıkacak konut kredisi ödeme miktarını hesaplayıp, farklı bankaların toplam ödeme tutarlarını görmek için konut kredisi hesaplama yapılabilir.

Kaynak: KrediPazarı