Konut Kredisi Faiz İndirimi Talebi Canlandırdı

27/12/2018

Ziraat Bankası’nın öncülüğünde başlayan ve birçok bankaya yayılan konut sektörüyle iş birliği kapsamında uygulanan %0.98 ‘lik konut kredisi faiz indirimi konut talebini canlandırdı.

Ziraat Bankası’nın Aralık ortasında başladığı konut sektörüyle işbirliği anlaşması kapsamında uyguladığı %0.98 konut kredisi faiz oranı konut sektöründe yoğun talep gördü. Kampanyaya günler içinde önce diğer kamu bankaları VakıfBank ve HalkBank dahil oldu. Ardından kampanyada yer alan tek özel banka olan İş Bankası da kampanyaya dahil olduğunu açıkladı. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankalarının da dahil olmasıyla kampanya genişledi.

Kampanya dahilinde bankalar konut kredisi faiz oranlarını %1.78’e düşürdü. Bankalarla çalışan firmaların konut projelerinde geçerli olmak üzere firmalarda aradaki konut kredisi farkını destekleyerek vatandaşa %0.98 faiz oranlarından konut kredisi kullandırmaya başladı.

Yaz aylarından itibaren %2.5 üzerinde seyreden konut kredisi faiz oranlarının psikolojik sınır olan %1’in altına inerek %0.98 olarak uygulanması konuta olan talebi arttırdı.

Aylık %0.98 faiz oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin liraya kadar konut kredisi kullanma imkanı sunulan kampanya, sektörün yüzünü güldürdü. Hürriyet Emlak Projeland Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Bozay, “Kredi faiz oranlarının seviyesi konut talebini etkileyen en önemli faktörlerin başında geliyor. Oranların psikolojik sınır olan %1’in altına çekilmesiyle birlikte döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle uzun zamandır beklemede olan oturum ve yatırım amaçlı konut talebi yeniden hareketlendi. Talepteki bu değişimi web portalımıza gelen ziyaretçi sayısı ve konut arama istatistiklerine baktığımız zaman rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Talepteki canlılık sayesinde konut stoğunun da eriyeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Kaynak: Taşınmaz Haber