Konut Kredisi Faiz Oranları Artacak mı?

11/06/2018

Konut satışlarını arttırmak amacı ile başlatılan konut kredisi faiz indirimi kampanyası için dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Şener Avcı bankaların kredi maliyetlerinin çok altında kredi kullandırdığını hatırlatarak bu durumun devam edemeyeceğini iddia etti.

Konut fiyatlarına %20 indirim yapılması, tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi ile birleştirilen konut kredisi faiz indirimi için ev almak isteyen kişileri tedirgin eden bir açıklama geldi. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Şener Avcı bankaların kredi maliyetlerinin çok altında kredi kullandırdığını hatırlatarak bu durumun devam edemeyeceğini iddia etti.

Bankalar Zarar Ediyor

Bankaların kullandırmış oldukları konut kredisi paketlerinden zarar ettiklerini belirten Avcı bu nedenle Haziran ayı sonuna kadar konut kredisi faiz indirimi kampanyasının devam etmesinin mümkün olmadığını söyledi. Avcı Temmuz ayı itibari ile konut kredisi faiz oranlarının yeniden yükselmesini beklediğini açıkladı. Bu tarihten itibaren Ziraat Bankası konut kredisi, Halk Bankası konut kredisi, Vakıfbank konut kredisi, Vakıf Katılım konut kredisi ve Ziraat Katılım konut kredisi faiz oranları %0,98 seviyesinden yukarı çıkabilir.

Özel Bankalar Kampanyaya Katılmamıştı

Yapılan tüm çağrılara rağmen zaten özel bankalar 120 ay vadeli 0,98 faizli konut kredisi kampanyasına katılmamıştı. Özel bankalardan sadece Şekerbank 60 ay vadeli konut kredisi paketinde kredi faiz oranını %0,98 seviyesine çekmiş, TEB konut kredisi paketinde ise ilk evim konut kredisi kampanyası ile ilk kez ev alacak olan kişilere %0,99 faiz oranı ile 5 yıl vadeli konut kredisi kullandırmıştı. Konut kredisi hesaplama yapılarak %0,98 faiz imkanıyla konut kredisi faiz oranlarına ulaşılarak güncel vade ve fırsatlar görülebilir.

Kaynak: Emlak 365