Konut Kredisi Faiz Oranları Yeniden Düşecek

09/07/2018

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile büyük mağduriyet yaşayan vatandaşlara sevindirecek haber geldi. Yeni kabinenin kurulması ile konut kredisi faiz oranlarının düşmesi tahmin ediliyor.

Konut kredisi faiz indirimi kampanyası 10 Mayıs’ta Ziraat Bankasının öncülüğü ve diğer kamu bankalarının iştiraki ile başlatılmıştı. Yoğun talep gören konut kredisi faiz indirimi kampanyası kapsamında uygulanan %0.98 faiz oranı 2 Temmuz 2018 tarihinde ani bir kararla bankalar tarafından bir anda sona erdirilmişti.

Konut kredisi indirimi kampanyasını fırsat bilerek konut satın almaya karar veren binlerce kişi bu ani kararla mağdur oldu. Sonunda mağdur olan kişilerin yüzünü güldüren açıklamalar gelmeye başladı.

Konut Kredisi Faiz Oranları Düşürülecek

Hükümet kanadından gelen ilk açıklamalar konut kredisi faiz oranları ile mücadelenin devam edeceği yönünde. Özel bir televizyon programına konuk olan Binali Yıldırım tarafından "kredi faiz oranları ile mücadele edilecek" müjdesi konut sahibi olma hayalleri kuran milyonlarca kişiyi büyük bir sevince boğdu. Yeni kabine iş başı yapar yapmaz hemen ekonomik alandaki reformlar hayata geçirilmeye başlanacak. Bankalar ile konut kredisi faiz oranları üzerinde müzakerelere başlanacak. Kampanya döneminde olduğu gibi özel bankalar yine konut kredisi indirimi için olumsuz görüş bildirirse kamu bankaları üzerinden indirimli konut kredisi faiz oranı uygulanmaya başlanacak.

Kamu Bankaları Konut Kredisi Faiz Oranı İndirimi Yapacak

Özel bankalar konut kredisi faiz oranlarında indirim yapmazsa yeniden kamu bankaları üzerinden indirimli konut kredisi faiz oranı kullandırılacak. düşük faizli konut kredisini Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıfbank Katılım bankaları kullandıracak.

Tüm bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını ve vade sürelerini karşılaştırmalı olarak görmek için konut kredisi hesaplama kullanılabilir.

Kaynak: emlak 365