Konut Kredisi Faiz Oranları Hız Kesmeden Yükseliyor

05/09/2018

Bankaların konut kredisi faiz oranları kur krizi sonrasında hız kesmeden hemen her hafta artıyor. Konut kredisi faiz oranları rekor seviyelere ulaştı. Nispeten düşük faizli konut kredisi kullandıran bankalar da bu hafta itibari ile güncellemeye giderek konut kredisi faiz oranlarını artırdı.

Ağustostan bu yana dolar kurunda yaşanan kriz dolayısı ile bankaların tamamı konut kredisi faiz oranlarında ciddi artışlar gerçekleştirdi. Dün itibari ile en düşük konut kredisi faizini sunan iş bankası konut kredisi faiz oranlarını %1.60’dan, %2.15’e taşıdı. Halkbank’ta düne kadar %1.68 faiz oranından konut kredisi kullandırırken, dün önce %2’ye bugün ise %2.10’a çekti.

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yukarı doğru hareket kurlardaki hareketlilik normal haline gelene kadar düzelmeyecek gibi duruyor. Peki konut almak isteyen vatandaş ne yapacak.

Geçtiğimiz haftadan beri uygulanan ve yoğun talep gören konut sektörünün ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ sloganlı konut kampanyası vatandaşın tamamına faydalı oldu mu? Enflasyonun her gün yükseldiği, alım gücünün azaldığı bu günlerde konut kampanyası kapsamında uygulanan markalı sıfır konutları almaya gücü olmayan vatandaş konut sahibi olamayacak mı?

Kaynak: KrediPazarı