Konut Kredisi Faiz Oranları İnmeli

19/07/2018

Vatandaşların konut alımına hazır olduklarını söyleyen KONUTDER Başkanı Z. Altan Elmas; konut kredisi aylık faiz oranlarının %1'in altına inmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan haziran ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren KONUTDER Başkanı Z. Altan Elmas; haziran ayında konut satışlarında geçen senenin aynı dönemine oranla yaşanan %22’lik artışla 119.413 adet olarak gerçekleşmesinde; KONUTDER, GYODER ve İNDER üyelerinin 15 mayıs – 30 haziran arasında düzenlediği konut fiyatlarında indirim kampanyasının ve aynı dönemde kamu bankaları öncülüğünde konut kredisi faiz oranlarının %0.98’e çekilmesinin çok etkili olduğunu ifade ederek vatandaşların bu fırsatları iyi değerlendirdiğini söyledi.

Yüzde 1’in Altına İnmeli

İpotekli satışların 47.648 adet ile geçen yılın aynı ayına oranla %35 artarak adeta bir patlama yaşandığına dikkat çeken Elmas; konut faizlerinin psikolojik sınır olan %1’in altına inmesiyle birlikte ev alma talebini erteleyen vatandaşların ve yatırımcıların harekete geçtiğini ‘Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak’ kampanyasıyla beraber bir kez daha görülmüş olduğunu dile getirerek “Kamu ve özel bankalar ellerini taşın altına koyarak konut kredisi faiz oranlarını %1’in altına muhakkak çekmelidirler” dedi.

Yabancıya Satışta Bu Yıl Rekor Kırılacak

Haziran ayında yabancı yatırımcıya gerçekleştirilen konut satışlarının geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında %7’lik bir büyüme ile 2.060 adet olduğuna dikkat çeken Elmas bu yılı rekor bir satışla kapatmayı ön gördüğünü ifade ederek vatandaşlık için konulan 1 milyon dolarlık alım şartının 300 bin dolarlık alıma düşürülmesini talep ettiklerini söyledi.

Kaynak: emlak dream