Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Zaman Düşecek

16/07/2018

Faiz indirimi kampanyasına yetişemeyen vatandaşlar tarafından konut kredisi indirimi kampanyasının ne zaman düzenleneceği merak ediliyor. Peki kredi faiz oranları ne zaman düşecek? Konut kampanyası yapılacak mı?

Hatırlanacağı üzere bankaların önceden bilgilendirmede bulunmadan konut kredisi faiz oranları için ani bir kararla yükseltme kararı almaları milyonlarca kişinin mağdur olmasına neden olmuştu. Cuma günü konut peşinatı veren, emlakçı komiyonu ödeyen hatta konut satış sözleşmesi imzalayan kişiler 2 Temmuz Pazartesi günü bankalara konut kredisi başvurusunda gittiklerinde büyük bir şok yaşamışlardı. İndirimli konut kredisi faiz oranı olan %0,98 konut kredisi faiz oranı yerine vatandaşlar %1,25 seviyesinden başlayan oranlarla büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. İptal işlemini gerçekleştiren pek çok kişi konut satın alma fikrinden vazgeçerken bazı kişiler ise zarar etmelerine rağmen ödedikleri komisyonun yanmaması adına konut kredisi çekme işlemlerini gerçekleştirdi. 10 Temmuz sonrası bu oranlara bir artış daha gelerek en düşük konut kredisi faiz oranı %1.38 oldu. Konut kredisi kullanmak için bekleyen vatandaş indirim yerine faiz artışı ile karşılaşınca hayal kırıklığına uğradı.

Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Zaman Düşecek?

Başkan Erdoğan tarafından daha önce de benzer bir şekilde bankalara karşı konut kredisi savaşı açılmıştı. Özel bankaların konut kredisi indirimi için destek vermemesi nedeni ile kamu bankaları konut kredisi faiz indirimi kampanyası düzenlemişti. Ancak bu kampanyada 2 Temmuz 2018 itibari ile sona erdirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamu bankaları üzerinden yine benzer bir indirim yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim boyunca katıldığı tüm programlarda "düşüreceğiz" dediği konut kredisi faiz oranları için vatandaşlar beklemeye başladı. Cumhurbaşkanı geçtiğimiz hafta gazetecilerden konut kredisi faiz indirimi olacak mı? yönünde gelen sorulara çalışmaların yapıldığı ve özel bankaların da dahil olduğu bir konut faiz indirimi yapılacağını belirtmişti.

Kaynak: KrediPazarı