Konut Kredisi Faiz Oranları Yükseliyor

29/06/2018

KONUTDER yetkililerinden KrediPazari’na aldığı bilgiye göre bankalar konut kredisi faiz indirimi önümüzdeki hafta içinde bitiriyor. Konut kredisi faiz oranları yükseliyor.

10 Mayıs’ta ziraat bankasının öncülük ettiği, ardından HalkBank ve VakıfBank’ın da uyguladığı konut kredisi faiz indirimlerinden sonra konut stoklarının erimesi ve sektörün daha canlı bir hal alması için 15 Mayıs tarihinde Türk gayrimenkul ve konut sektörünün üç lider çatı kuruluşu KONUTDER, GYODER ve İNDER’in temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında ilan edilen %20 indirim kampanyası yarın sona eriyor.

Sektörün önde gelen 45 adet inşaat firmasının 150’den fazla konut projesi için uyguladığı %20 indirim ve %5’lik peşinat fırsatı, yarın son buluyor. Seçimlerin ardından merakla açıklama beklenen ve konut kampanyasının sona ermesiyle tekrar yükselmesi beklenen konut kredisi faiz oranları hakkında KONUTDER yetkilileri KrediPazari’na şu açıklamalarda bulundu.

KONUTDER’in tahminleri ve aldıkları duyumlara göre konut kredisi faiz indirimi kampanyası her an sona erebilir. VakıfBankın konut kredisi faiz oranlarını bu hafta itibari ile %0.98’den %1.27 seviyesine çektiğini belirten yetkililer Ziraat Bankası ve HalkBank'ında yüksek ihtimalle pazartesi günü, en geç olarak da bu hafta içerisinde konut kredisi faiz oranlarını arttıracaklarını bildirdi. Bankaların konut kredisi faiz indiriminde olduğu gibi ön bir açıklama olmadan rakamları güncelleyeceklerini söyleyerek faiz oranları artmadan önce bankalar tarafından tahminen açıklama yapılmayacağını ifade etti.

Konut kredisi faiz indirimi kampanyasının son bulmasının ardından kredi faiz oranlarının konut kredisinde psikolojik sınır olan %1’i aşarak %1.30 civarına ulaşması tahmin ediliyor.

Konut kredisi faiz indirimi kampanyası devam ederken bankaların KrediPazari.com a özel faiz oranlarını ve vade sürelerini karşılaştırıp en uygun konut kredisi fırsatlarından yararlanmak için konut kredisi hesaplama uygulanabilir.

Kaynak: KrediPazarı