Konut Kredisi Faiz Oranları Yüzde 0.50 Olmalı

08/06/2017

KONUTDER Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut kredisi faiz oranlarının 0.50 ve altına çekilmesiyle konut piyasasının canlanacağını belirtti

KONUTDER Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut satışlarında yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.5 artış olduğunu belirterek, bu büyümenin yıl sonuna kadar muhafaza edilmesi durumunda, yılın sonunda 1 milyon 450 bin adet konut satış rakamına ulaşılacağını ve bunun da yeni bir rekor olacağını açıkladı. Elmas, konut sektörünün geçen yılın 1 milyon 342 bin konut satışıyla kapattığını hatırlattı.

Konut Kredisi Faiz Oranları Yüzde 0.50 Olmalı

Altan Elmas, konut satış rakamlarının konut kredi faiz oranları ile bağlantılı olduğunu vurgulayarak, bankaların uyguladığı konut kredi faiz oranlarının 0.90’lar seviyelerinde olduğunu belirtti. Konut ihtiyacının net olduğunu anlatan Elmas, “İhtiyaç net, o konuda tereddüt söz konusu değil. Sadece insanların büyük kısmı konuta erişemiyor. Bunun için maliyetleri kontrol altına almak lazım. Gençlerimizin 15-20 sene gibi konut kredilerine erişebilmelerini sağlamamız lazım. Bunun yolu konut kredisi faiz oranlarını düşürmekten geçiyor. Şu anda bu seviyelerle 10 yıl makul oluyor. Bunu 20 yıl değilse bile 15 yıla çıkarabilsek biraz da 0.50’lere çekebilsek güzel olur. Firma olarak kredi oranlarımızı 0.45’lere çekebiliyoruz 120 ayda ama bunu 180 aya çıkaramıyoruz çünkü o zaman çok büyük kayıplar yaşıyoruz. Kredi oranlarını 0.50 ve altına çekebilirsek konut piyasası da daha çok canlanacak.”

Kaynak: Gazete Vatan