Konut Kredisi Faiz Oranlarında İndirim Ne Zaman Olacak?

02/08/2018

Konut kredisi faiz indirimi kampanyasının bir anda son bulmasından itibaren mağdur olan yüz binlerce vatandaş konut kredisi faiz oranlarının ne zaman düşeceğini merakla bekliyor. KrediPazari.com konut kredisi faiz oranlarını araştırdı.

Konut Kredisi faiz indirimi kampanyası 10 Mayıs’ta başlamış ve 2 Temmuzda birden sona ermişti. Başvuru onayı bekleyen kaporasını ödeyip konut kredisi çekmeyi bekleyen birçok vatandaş ani sona erişten mağdur olmuştu.

2 Temmuzdan itibaren konut kredisi faiz oranlarında tekrar bir indirimin ne zaman yapılacağı merakla bekleniyor. Bu süreç içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ‘‘Gerektiğinde özel bankalarda elini taşın altına koyacak’’, ‘‘Konut kredisi faizleri yeniden düşürülecek’’ gibi ifadeleri duymuştuk.

Konut kredisi faiz oranları 2 Temuz itibari ile sürekli olarak yükseliş ivmesinde seyrediyor. Bankalar sıklıkla faiz artışlarına giderek oranlarını güncelliyor. Bankaların güncel konut kredisi faiz oranları %1.77 seviyesine ulaşmış durumda.

Umutlar Yeni Kabinenin Kurulmasına Bağlıydı

Cumhurbaşkanı Erdoğanın ifadeleri sonucunda tekrar umutlanan vatandaş, beklentisini kabinenin kurulmasına bağlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Hazine Bakanı Albayrak, Bankalarla bir araya geldi. Beklenti bu görüşme sonucunda konut kredisi faiz oranlarının düşmesi yönündeydi. Fakat konut kredisi faiz oranlarında hala düşüş yönünde bir hareketlilik görülmedi.

Konut Sektöründen Faiz İndirim Çağrıları

Konut sektörünün ileri gelen firmaları, emlak odaları, inşaat dernekleri konut kredisi faiz indirimi sona erdikten sonra ki süreçte sık sık açıklamalarda bulunarak konut kredisi faiz indiriminin devam etmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Bir çok konut firması halen kendi çabaları ile bankalarla özel anlaşmalar düzenleyerek %0.98 konut kredisi faiz oranlarını devam ettirmeye çalışıyor.

Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Zaman Düşecek?

Konut Kredisi faiz oranların da indirime gidilecek tarih hakkında şu ana dek resmi açıklama bulunmuyor. Fakat yapılan açıklamalar ışığında, emlak sektörünün de devletinde isteği konut kredisi faiz oranlarının düşmesi yönünde. 10 Mayısta yaşandığı gibi önceden bir açıklama olmaksızın bankaların konut kredisi faiz oranlarında güncellemeye giderek konut kredisi faiz oranlarda indirim uygulaması olası gözüküyor.

Kaynak: KrediPazarı