Konut Kredisi Faiz Oranlarının Anlık Yükselişi Yüzlerce Mağdur Yarattı

04/07/2018

10 Mayıs 2018 tarihinde başlatılan konut kredisi indirimi ne yazık ki 2 Temmuz 2018 Pazartesi günü itibari ile sona erdi. Cuma günü başvuru yapıp pazartesi bankalara giden vatandaşlar şok oldu.

2 Temmuz itibari ile ani bir kararla konut kredisi faiz indirimi yapan bankalar tarafından bir anda yeni faiz oranlarına geçiş yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar en azından Ekim dönemine kadar konut kredisinde indirim fırsatının devam ettirilmesini istediler.

Konut Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi?

Bankaların konut kredisi faiz indirimi yapmaları durumunda yeni oranlarla konut kredisi yapılandırma hizmeti vermemesi de alım için bekleyen vatandaşların kararsız kalmasına neden oluyor. Bu nedenle ev sahibi olmak isteyen kişiler büyük mağduriyet yaşarken satın almak istedikleri konutu belirleyerek emlakçıya kapora veren kişiler ise şimdi kara kara ne yapacaklarını düşünüyorlar.

Cuma günü %0,98 konut kredisi faiz oranı ile kredi çekmeye hazırlanan kişiler Pazartesi günü bankaya gittiklerinde karşılaştıkları %1,27’lik konut kredisi faiz oranı ile büyük bir şok yaşamıştı. 100 bin lira konut kredisi çekmek isteyen kişilerin ceplerinden nerede ise 25 bin lira fazla para konut kredisi farkı olarak çıkacak.

Bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını vevade sürelerini görüntüleyip karşılaştırma yaparak en uygun kredi imkanını bulmak için konut kredisi hesaplama yapılabilir.

Kaynak: KrediPazarı