Konut Kredisi Faiz Oranlarının Seyri Bu Hafta Belli Olacak

10/12/2018

10 Aralıkla başlayan hafta da pazartesi günü 3. çeyrek ekonomik büyüme oranları, salı günü ödemeler dengesi, perşembe günü faiz kararı belli olacak. Piyasaların seyrinin belirleneceği bu hafta sonrası konut kredisi faiz oranlarının da yakın geleceği için oldukça etkili olacak.

Pazartesi gününden itibaren Türkiye, ekonomik veriler açısından yoğun bir döneme girecek. Pazartesi günü 3. çeyrek ekonomik büyüme oranları, salı ödemeler dengesi, perşembe günü faiz kararı belli olacak. Cuma günü ise Fitch, Türkiye’nin kredi notunu değerlendirecek.

Piyasalar ve konut kredisi faiz oranları da buralardan çıkacak sonuçlara göre yön bulacak. Piyasalarda mevcut trendler korunuyor. Borsada destek ve direnç seviyeleri arasında gidip gelen bir bant hareketi, döviz kurlarında güç kazanamayan yükseliş denemeleri ve gösterge faiz oranlarında düşüşün yerini yatay harekete bıraktığı bir görünüm hakim. Bu hafta yoğun olarak Türkiye’nin önemli ekonomik verileri açıklanacak. Pazartesi 3. çeyrek ekonomik büyüme (GSYH), salı, ödemeler dengesi-cari denge, perşembe Merkez Bankası toplantısı ve faiz kararı açıklanacak.

Cuma günü ise Fitch’in, Türkiye’nin kredi notu değerlendirmesi var. Piyasa beklentileri, 3.çeyrek büyümesinin %1.5-2.0 seviyelerine gerilmesi, cari dengede art arda üçüncü ayda da artış göstererek 2.5 milyar dolar civarı fazla, Merkez Bankası’ndan faiz değişikliği beklenmezken Fitch’in Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü koruması yönünde. Beklentilerden sapma halinde daha dalgalı bir piyasa görmek mümkün.

Gelişmelerin beklendiği yönde yaşanması durumunda uzmanların yorumları konut kredisi faiz oranlarının düşüş trendinde devam edeceği yönünde.

Kaynak: Gerçek Gündem