Konut Kredisi Faizleri Düştü Konut Kampanyaları Arttı

25/03/2019

Ziraat Bankası’nın konut kredisi faiz oranlarını indirmesi ile Teknik Yapı da banka anlaşmalı %0.98’lik kampanyasını daha cazip hale getirdi. Konut fiyatları düştü, ara ödemeler kalktı.

Kamu bankalarının gayrimenkul piyasasını eski dinamiklerine kavuşturma çabasına destek veren Teknik Yapı yeni bir kampanya başlattı. Teknik Yapı, Ziraat Bankası'nın konut kredisi faizini %1.28'e indirmesiyle birlikte ortaya çıkan 0.21 baz oranındaki avantajı, müşterilerine daha fazla indirim, ara ödemesiz taksit olarak yansıtıyor. Şirket, 2018 fiyatlarıyla satışta olan daire fiyatlarındaki indirim oranını %30'a çıkardı ve ara ödemeleri de kaldırdı. Ayrıca öz sermayesini devreye sokan Teknik Yapı, 10 yıl vadeye uzattığı konut kredi faiz oranını da %0.98'e çekti.

Gün El Birliği Günü

"Gayrimenkul sektörünün içinde bulunduğu durgunluğu aşmak için atılan her adıma destek vermek bizim önceliğimizdir" diyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, "Gün elbirliği yapma günüdür. Gün, uygun şartlarda konut ihtiyacı olanların talebini karşılama günüdür. Devletimizin en büyük kurumları, bu konuda ilk adımı atarak bize öncülük ediyorsa, biz de buna destek vermeliyiz" açıklaması yaptı.

Katılım Yükü Hafifledi

Teknik Yapı'nın kampanyalarda müşterilerine uyguladığı faiz oranın aylık %0.98 olduğuna dikkat çeken Durbakayım, "Ziraat Bankası'nın faiz oranlarını %1.49'dan %1.28 indirmesi, bizim öz kaynakları devreye alarak uyguladığımız aylık %0.98 faiz oranından kaynaklanan katılım payı yükünü rahatlatıyor" dedi.

Kaynak: Sabah