Konut Kredisi Faizleri İnecek Konut Fiyatları Artacak

04/01/2019

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün artan maliyetler karşısında zor zamanlar geçireceğini belirten Sebo gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, 'Faiz oranlarının düşmesi ile talebin artması durumunda konut fiyatlarında da bunlara paralel olarak artacaktır’ dedi.

Konut Kredisi Faizleri İnecek Konut Fiyatları Artacak İnşaat ve gayrimenkul sektörünün artan maliyetler karşısında zor zamanlar geçireceğini belirten Sebo gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, 'Faiz oranlarının düşmesi ile talebin artması durumunda konut fiyatlarında da bunlara paralel olarak artacaktır’ dedi. Sebo gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, sektörle alakalı açıklamalarda bulundu. İnşaat sektörünün kelimenin tam anlamı ile can çekiştiğini belirten Gülçiçek, zamlara dikkat çekti.

Projelere Ara Verildi

İnşaat sektöründe birçok şeye zam geldiğini belirten Gülçiçek, “Bundan yaklaşık 6 ay önce inşaata %40 fiyat artışının olacağını söylediğimde birçok tepki almıştım. Keşke o gün tepki gösterenler bugün haklı olsalardı. Bugün tablo ortada, sektörün bu girdilerle yeni yapılan ve yapılacak olan projelerde fiyat artışına gitmeden bir şey yapması ve ayakta durması imkânsız. Yaşanan bu artışlar inşaat sektörünün üretime ara vermesine de neden oldu. Ekonomik krizin patlak verdiği Ağustos 2018 döneminden bu yana inşaat sektörü yeni projelere ara verdi. Ayrıca devam eden projeleri de yavaşlattı. Artan inşaat maliyetlerine eklenen konut arzındaki azalış da ne yazık ki konut fiyatlarında artış yaşanmasına neden olacak” şeklinde konuştu.

Konut Kredisi Faizlerinin İnmesi Bekleniyor

Bir yıl içerisinde konut fiyatlarına %40 fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Gülçiçek, “Sıfır konutlarda yaşanan bu artış, ikinci el konut fiyatlarına da yansıyacak. Müteahhitler şu anda düşen konut satışları nedeni ile zam yapamıyor. Ancak 2019 yılının ikinci yarısında konut kredisi faiz oranları için indirim bekleniyor. Faiz oranlarının düşmesi ile talebin artması durumunda konut fiyatlarında da bunlara paralel olarak artış yaşanacak. Gayrimenkul sektöründe de durumlar hiç iç açıcı değil” sözlerini kaydetti.

Kaynak: Haber Gazetesi