Konut Kredisi Kullanmak İçin Ne Kadar Maaş Almak Gerekir

28/06/2018

Konut kredisi onayı almak için dikkat edilmesi gerekenlerden biride maaşa göre kredi hesaplaması yapmaktır. Konut kredi almak için ne kadar maaş almak gerekiyor?

Konut kredisi çekmek isteyen kişilerin onay alabilmesi için mutlaka öncesinde maaşlarına uygun olarak kredi hesaplama işlemi yapması gerekir. Çünkü doğru belirlenmeyen kredi limiti ne yazık ki kişinin kredi notu ortalaması yüksek olsa da red sonucu ile karşı karşıya gelmesine neden olacaktır. Peki, maaşa göre kredi limiti nasıl belirlenir?

Maaşa göre kredi konut kredi hesaplama işlemini yapmak için dikkat edilmesi gereken nokta aylık belgelenebilir toplam hane halkı gelirinin yarısını aşmayacak şekilde kredi limiti başvurusunda bulunmaktır. Örneğin eşiniz ve siz çalışıyorsanız, konut kredisi başvuru formu doldurmadan önce ikinizin maaşını toplamanız bu tutarı ikiye böldükten sonra aylık taksit tutarı bu rakamı aşmayan bir kredi limiti belirlemeniz yeterlidir.

Örnek hesaplama yapıldığında kişinin maaş geliri 2500 lira hane üyelerinden bir diğerinin maaşı da 2000 TL ise toplam maaşı tutarı olan 4500 TL yarısı olan 2250 TL’yi aşmayan tutarda konut kredisi limiti için başvuruda bulunulabilir. Örneğin 60 ay vadeli konut kredisi çekmek isteniyorsa bu durumda maksimum 2250 TL X 60 ay = 135.000 TL onay verilecek maksimum konut kredisi tutarıdır. Aylık ödenebilecek kredi taksit tutarını, kullanmak istenilen konut kredisi vadesi ile çarparak "en fazla ne kadar kredi kullanabilirim?" sorusu yanıtlanabilir.

En uygun konut kredisi faiz oranları ve vade sürelerini karşılaştırıp ne kadar konut kredisinden faydalanabileceğinizi görmek için konut kredisi hesaplama uygulanabilir.

Kaynak: Finans365