Konut Kredisinde Faizler Yükselince Konut Üreticileri Kampanyalara Yüklendi

07/11/2011

Son dönemde konut kredisinde faizlerin yükselmesiyle kampanyalara yüklenen konut üreticileri, İstanbul’da kalan potansiyel müşterileri için bugünden itibaren satış ofislerini açık tutuyor.

Kurban Bayramı boyunca gayrimenkul sektörü de hareketli olacak. Son dönemde konut kredisinde faizlerin yükselmesiyle kampanyalara yüklenen konut üreticileri, İstanbul’da kalan potansiyel müşterileri için bugünden itibaren satış ofislerini açık tutuyor. Ayrıca diğer ödeme planlarından farklı, bayram boyunca sürecek yeni kampanyalar da yapılıyor. Sektör böylece, durgun geçmesi beklenen bayram tatiline de hareket getirip, bu hareketi satışa çevirmeyi planlıyor.

Bayramın ilk günü kapalı olan satış ofisleri, genellikle ikinci gün satışa geçiyor. Sinpaş GYO, Dap Yapı, Sur Yapı, Tepe İnşaat, YDA Yapı, İhlas Yapı, Babacan Yapı, Özyazıcı İnşaat kampanya düzenleyen firmalar arasında yer alıyor. Şua Yapı da bayramın hemen sonrasında yeni projesini satışa sunuyor. Bayram kampanyalarıyla, satışların normal günlerdeki satış oranlarıyla paralel gitmesi bekleniyor.

Ofisler İkinci Gün Açıldı

İstanbul Kurtköy’de Via/Port Alışveriş Merkezi’nin de içinde bulunduğu The World of Via/Port kompleksinin son halkası olan konut projesi Houses & Suites’de bayram kampanyası 30 Kasım’a kadar devam ediyor. Buna göre, yüzde 1 peşinatla daire sahibi olunabiliyor. Projede, yüzde 24 teslimde ödeme ve kredi kullanım fırsatı sunuluyor. Satış ofisi de bugünden itibaren açılıyor. Büyüklükleri 57 ile 205 metrekare olan dairelerin, metrekare satış fiyatları da 2 bin 980 TL’den 4 bin 100 TL’ye kadar değişiyor.

Sur Yapı’nın satış ofisleri de bugün 10.30’dan itibaren açılıyor. Sur Yapı, Adapark, Metrogarden ve Exen İstanbul projelerinde kampanya düzenliyor. Adapark’ta yüzde 40 peşin, geri kalanı 60 ay sıfır faizle ya da yüzde 5 peşinat kampanyasından yararlanabiliyor. Exen İstanbul’da yüzde 40 peşinata Sur Yapı bünyesinde 48 ay, yüzde 50 peşinata ise Sur Yapı bünyesinde 60 ay sıfır faiz ile taksitlendirme imkanı veriliyor. Metrogarden’da ise 20 daire için 36 ay sıfır faiz kampanyası başladı. 36 ay Sur Yapı bünyesinde sıfır faizle taksitlendirme yapabiliyorlar.

Bayrama Özel Kampanya

Tepe İnşaat’ın, İstanbul Maltepe’deki projesi Narkule Projesi’de yüzde 5 peşinat ve 60 ay süresince yüzde 0.85’ten kredi avantajı sunan kampanyası 15 Kasım’a kadar devam edecek. Kampanya, 12 ay boyunca sıfır faiz de sunuyor. Projedeki 2+1 dairelerin fiyatları, 380-465 bin TL, 3+1 dairelerin fiyatı ise 490-625 bin TL arasında satışa sunuluyor. Projenin satış ofisi bayramın 3 ve 4’ncü günlerinde açık.

Babacan Yapı, Crown Deluxe, Crown Residence, Crown Tower ve Crown Park’ta bayram kampanyası yapıyor. Hemen taşın sonra öde ve sıfır peşinat, sıfır ara ödeme kampanyalarının uygulandığı projelerin satış ofisleri, bayramın üçüncü gününden itibaren açık olacak. Daire fiyatları Crown Deluxe’de 144 bin TL, Crown Tower’da 84 bin TL, Crown Residence’de 154 bin TL, Crown Park’ta ise 199 bin TL’den başlıyor.

Kimin Kampanyası Nasıl Yürüyecek

SİNPAŞ GYO’nun bayramın ikinci gününden itibaren satış ofisleri açık. Bayramdan sonra da Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun teklifi yapacağı, eski konutları alıp, yenisini veren transfer kampanyası başlıyor.

Koç Grubu’na ait arsada, YDA & Kuruluş İnşaat’ın inşa ettiği The İstanbul Veliefendi’nin satış ofisi bugünden itibaren açık. Konut ve rezidans blokları olarak 786 dairenin yer aldığı The İstanbul Veliefendi’de kısa süre geçerli olacak kampanyada, yüzde 25 peşinat ile 36 ay vadeye sıfır faiz ile ödeme imkanı sunuluyor. Ayrıca 60 ay vadeye de yüzde 0.40  faiz uygulanıyor. Projede metrekare fiyatları 4 bin 500 TL’den başlıyor.

Özyazıcı İnşaat tarafından inşası devam eden Nish Adalar’da düzenlenen kampanyada taksitler teslimlerden sonra başlayacak. Projede, son daireler için 120 aya kadar vade seçenekleriyle birlikte taksitler 12 aya kadar erteleniyor. Bunun yanı sıra, ilk yıl 725 TL’den başlayan taksitlerin olduğu ödeme planı da sunuluyor. Fiyatlar ise 165 bin TL ile 752 bin TL arasında değişiyor. Satış ofisi bayramın ikinci gününden itibaren açık.

Dap Yapı, Dap Royal, Dap Burgu ve Dap Dalga Kuleler’in satış ofislerini üçüncü ve dördüncü gün açık tutacak. Ayrıca Dalga Kuleler’de bayrama için stüdyo, 1+1 ve 2+1’lerde lansman fiyatlarını geri getirdi.

Elite Side Bayramdan Sonra Satışa Çıkıyor

ŞUA İnşaat, Pendik’teki Elite Side projesini bayram sonrasında satışa çıkıyor. 25 bin metrekare arsa üzerinde inşasına başlanan Elite Side, 130 milyon TL yatırımla inşa edilecek. Projenin metrekare başlangıç fiyatları ise 2 bin lira civarında olacak. 400 konuttan oluşan Elite Side’da 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçenekleri bulunuyor. 6 adet de ticari ünitenin yer alacağı projenin çevresinde 5 yıldızlı 3 adet de otel yer alıyor.

Dumankaya ve Yapı Merkezi Maltepe’de Projeye Başladı Her Daireye Tablet Gözüktü

Dumankaya, Maltepe’de Yapı Merkezi ile birlikte hayata geçireceği yeni projesi Dumankaya Ritim İstanbul’u satışa çıkardı. Toplam 1225 bağımsız bölümden oluşan projeden 643 milyon liralık satış hasılatı bekleniyor. Daire fiyatları ise 220 bin liradan başlıyor. Dumankaya, Ritim İstanbul projesinde daire satın alan her müşterisine bir tablet bilgisayar hediye ederek, interaktif bir ilişki kurmayı hedeflerken, yakın zamanda Dumankaya Showroom Proje Deneyim Merkezleri de hayata geçecek. Kartal, Halkalı ve Bahçeşehir’de açılacak.

Dairelerin metrekare fiyatları 3 bin 475 lira ile 4 bin 525 lira arasında değişiyor. Buna göre daire fiyatları da 1+1’ler için 220 bin lira, 2+1’ler için 344 bin lira, 3+1’ler için 560 bin liradan başlıyor. 2 fazdan oluşacak projenin ilk fazında 36 ile 162 metrekare arasında değişen büyüklüklerde daireler bulunuyor. 3 farklı ödeme planıyla satışa çıkan daireler için peşin ödemelerde yüzde 8 indirim yapılıyor. Konut kredili alımlarda da yüzde 8 indirim yapıyor. Üçüncü seçenekte ise Dumankaya bünyesinde 40 aya kadar sıfır faiz seçeneği bulunuyor.

Kaynak: Hürriyet