Konut Kredisinde Yaş Sınırlaması ve Limitler Mevzuatı

09/03/2018

Konut Kredilerinde Yaş Sınırlaması ve Limitler

Konut Kredilerinde Yaş Sınırlaması ve Limitler

Konut kredileri bankaların müşterileri için sunmuş olduğu arsa veya ev gibi taşınmaz mülklerin alınmasında sunmuş olduğu bir kredi türü olarak adlandırılır. Kredi için başvuruda bulunan vatandaşlarından banka kurallarına uymaları gerekir. Kamu ve Özel kuruluşlu bankalar konut kredisi gibi daha bir çok kredi türlerinden yararlanmak için bankanın istemiş olduğu şartlara uyum sağlamalıdır. Bankaların müşterilerinden istemiş olduğu şartlar değişiklik gösterebilir.

Fakat her banka kredi vermeden önce kreid kullanacak kişinin kredi notuna bakar. Kredi notunu yüksek ise ve daha önceden bankalarla sorun yaşanmadıysa kredi çekmek mümkün olacaktır. Banka şartlarına uyum sağlayan vatandaşlar talep etmiş oldukları kredi türünden yararlanmak için gerekli prosedürleri yerine getirerek kredi işlemlerini başlatmış olur. Konut kredilerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar içinse belirli bir yaş sınırlaması getirilmiştir.

Konut Kredisi Çekmek İçin Gerekli Olan Yaş Ortalaması Nedir?

Konut kredisi için bankalara başvuru yapan müşterilerin bu kredi türünden yararlanabilmesi için öncelikle kredi notunun yüksek olması, aynı zamanda kredi notu yüksek olan müşterinin geçmişte bankalar ile sıkıntı yaşamamış olması gerekir. Tüm bunların yanı sıra konut kredisi alacak kişilerin sabit bir gelire sahip olmaları gerekir. Sabit bir geliri olan müşterilerinden maaş bordrosu talep edilir. Aynı zamanda konut kredisi kullanacak müşteriler 18 ile 65 aralığında olmalıdır.Bazı bankalarda en üst yaş ortalamasını 70 olarak belirlenmiştir.

Kaynak: Kosgeb Kredisi