Konut Kredisinde Yüzde 0.98 Faiz Kampanyası Genişliyor

18/12/2018

Ziraat Bankası’nın başlattığı %0.98 konut kredisi faiz kampanyasına VakıfBank da katıldı. Ziraat Bankası ve VakıfBank anlaşmalı oldukları konut projeleri için 120 ay vadede 500 bin TL’ye kadar %0.98 faizle konut kredisi kullandırıyor.

Edinilen bilgilere göre Halkbank, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bankaları da ilerleyen günlerde konut kredisi faiz oranlarını %0.98’e çekecek. Böylece kampanya yüzlerce projede geçerli olacak. Konuta ulaşmada en büyük engel olarak görülen yüksek konut kredisi faiz oranlarını aşağıya çekmek için ilk adımı Ziraat Bankası atmıştı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile yapılan işbirliği sonucunda 120 ay vadeye kadar konut kredi faizi %0.98’e çekilmişti. Bankadan yapılan açıklamada 500 bin liraya kadar olan kredilerde ve bankayla çalışan firmaların konut projelerinde %0.98 oranının geçerli olacağı belirtilmişti. Sektör temsilcileri %2.99’u bulan konut kredisi faiz oranları nedeniyle vatandaşın alım kararını ertelediğini, bu kampanya sonrası konut pazarında canlanma beklediklerini belirtiyor.

Rekor Bekleniyor

Ülke genelinde yılın ilk 10 ayında 1 milyon 149 bin konut satışı yapıldı. Geçen yıl ise toplam 1 milyon 409 bin satışla tarihi rekor kırılmıştı. Son dönemde konut pazarını hareketlendirecek adımlar atılırken sektörde rekor beklentisi de arttı. Düşük faizli konut kredisi kampanyasına ek olarak yıl sonuna kadar KDV ve tapu harcı indirimleri de sürecek. %18 KDV yerine %8 KDV ödenirken, tapu harcı da %4 yerine %3 olacak. Uzun süredir maliyet baskısına karşı zam yapmadıklarını söyleyen sektör temsilcileri konut almak için doğru zaman olduğunu dile getiriyor.

Kaynak: Hürriyet