Konut Kredisine İkinci İndirim mi Geliyor?

22/06/2018

10 Mayıs 2018 itibari ile başlatılan konut kredisi indirimi kampanyası devam ederken sektör temsilcilerinden arka arkaya yapılan açıklamalar vatandaşlarda ikinci bir indirim beklentisi oluşmasına neden oldu.

Konut kredisi paketlerinde yapılan indirim konut satışlarına olumlu bir şekilde yansırken son günlerde büyük inşaat markalarının ard arda yapmış oldukları açıklamalar yeni bir indirim beklentisi oluşturdu. İnşaat sektöründe satış rakamlarının yukarı yönlü hareket etmesinin devam etmesi için mutlaka konut kredisi faiz oranlarının bu seviyede tutulması gerekliliğine dikkat çekilirken inşaat sektörünün satışlarını arttırmak için ikinci bir konut kredisi indirimi yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

kinci Konut İndirimi İhtimali Düşük

Şu anda kredi maliyet oranlarının çok yüksek olduğunu belirten ekonomi uzmanları konut kredisi indirimi yapan bankaların zaten şu anda zarar ederek konut kredisi onayı verdiklerini belirterek kredi faiz oranlarının %0,98 seviyesinin daha altına çekilmesinin mümkün olmadığını belirttiler. Hatta inşaat sektörü temsilcilerinin büyük bir bölümünün müşterilerini uyararak konut kredisi faiz oranlarının yeniden yükseleceğini dile getirdikleri de biliniyor. Mevcut koşullar altında konut kredisi faiz oranlarının daha da aşağıya çekilmesi son derece zor görülürken, konut kredisi indirimi son başvuru tarihi için ise bankalar net bir açıklamada bulunmuyor. Bankaların son noktaya kadar indirimi devam ettirerek konut satış oranlarını yukarı çekmeye çalışacakları belirtiliyor.

Konut Kredisini Faiz Oranlarını Düşüren Bankalar

Hatırlanacağı üzere ilk olarak Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları için indirim açıklaması yapmış ardından Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım konut kredisi faiz oranları için indirim yaptıklarını duyurmuştu. Bankalar konut kredisi faiz oranlarını %0,98 seviyesine çektiklerini, 120 ay vadeli konut kredisi kullandıracaklarını açıklamışlardı. Şekerbank ve TEB konut kredisi faiz oranları için ise 60 ay vadeli konut kredisi paketinde indirime gitmişti.

Bankaların sunmuş olduğu indirimli konut kredisi faiz oranları ve en uygun vade seçeneklerini karşılaştırmalı olarak görmek için konut kredisi hesaplama yapabilirsiniz.

Kaynak: emlak365