Konut Pojelerinde Ödemeler Öteleniyor

13/01/2016

Bankaların konut kredi faiz oranlarının %1.12-1.25 bandında yüksek seyrettiği şu günlerde pek çok firma ödemeleri erteleyerek tüketiciye destek olma yoluna gidiyor.

Gayrimenkul piyasasına hareketlilik katmak için konut projelerinde kampanyalar arttı. Bütçeye uygun ödeme koşullarıyla son günlerde pek çok kampanya yılın ilk günlerini harekete geçirdi. Özellikle bankaların konut kredi faiz oranlarının %1.12-1.25 bandında yüksek seyrettiği şu günlerde pek çok firma ödemeleri erteleyerek tüketiciye destek olma yoluna gidiyor. Bu kampanyalar kapsamında yapılacak peşin ödemenin ardından, taksitler ya da bir sonraki peşin ödeme öteleniyor. Ödemeleri erteleten bu düzenlemeler ile konut alıcısının eli de rahatlamış oluyor. Peşin ödeme yapıp evine taşınan tüketici, evinde otururken ödemesini yapabiliyor. Taşındıktan sonra yapılacak ödemeler ise yine peşin ya da taksitli halde gerçekleştirilebiliyor.

Ödemeler 2017 Yılına Ötelendi

Özyurtlar İnşaat tarafından Esenyurt’ta hayata geçirilen Nlogo İstanbul’un 2015’in son iki ayında uyguladığı “60 ay 0 faiz. Taksitleri 2017’de ödemeye başlayın” kampanyası yoğun ilgiyle karşılanmıştı. Kısa bir sürede satışa çıkan konutların yüzde 50’si satıldı. Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, gelen talep üzerine 2016’da satışa sunmayı planladıkları bir bloğu daha satışa açtıklarını söyledi. Özyurt, kampanya kapsamında Nlogo İstanbul’dan daire alanların yüzde 25 peşinatı verip, ödemeye tam 12 ay sonra yani ev tesliminde başlayacağını ifade etti. Özyurt, “Bu arada taksitleri biz ödeyeceğiz. Konut alıcısı ödemelere 2017’de yani ev tesliminde başlıyor. Üstelik taksitlerini 60 ay boyunca faizsiz ödeyebiliyor” dedi.

Yarısı Şimdi Yarısı Baharda

Demir İnşaat’ın Temmuz ayında teslimlerini gerçekleştirdiği ve Ağustos ayında yaşamın başladığı Demir Romance projesinde, sınırlı sayıdaki son daireler için “Yeni Yılda Yeni Evinize Taşının, Baharda Ödemeye Başlayın” kampanyası devam ediyor. 28 Şubat 2016’ya kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, Demir Romance’den ev alanlar, ödemenin yüzde 50’sini peşin verip geri kalan yüzde 50’lik kısmını baharda ödemeye başlayacaklar. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı hamit demir, “Demir Romance’de kalan sınırlı sayıda daire için kampanya yaptık. Akıllı bir ev almak için bu kampanya son fırsat” dedi.

Önce Taksit Sonra Peşinat

Tekfen emlak Geliştirme, İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirdiği HEP İstanbul projesinden ev sahibi olmak isteyenler için   hayata geçirdiği kampanyasında peşinatını ev tesliminde ödemek isteyenlere, “önce taksit sonra peşinat” imkanı sunuyor. Kampanya ile ev bedelinin yüzde 75’ini kredi kullanarak ödemeye taksitlerden başlayıp, peşinatı ise teslimatta ödeyerek ev sahibi olunabiliyor. 288 bin lira değerindeki 1+1 dairelere sahip olmak isteyenler yüzde 75 banka kredisi kullanarak teslime kadar 3 bin 200   lira aylık taksit ödeyecek. Teslimde ise 69 bin 120 lira peşinatını ödeyerek ‘Hep İstanbul’dan ev sahibi olabilecek.

Kaynak: Milliyet