Konut Satışları İhracat ile Artacak

27/12/2018

İzmir'de son bir yılda konut satışlarının yarı yarıya düştüğünü söyleyen İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Adnan Bozbay, konut kredi faizlerinde herhangi bir düşüş beklemediklerini belirterek sektörü canlandırmak için yabancıya satışların artması gerektiğini belirtti.

İzmir'de konut sektörünün son dönemde ciddi sıkıntılar içine girdiğini aktaran İZTO 49. Gayrimenkul Faaliyetleri Grubu Meclis Üyesi Adnan Bozbay, meclis üyelerine yaptığı sunumda konut satışlarıyla ilgili Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) araştırma sonuçlarını aktardı. Kasım 2017 ile Kasım 2018 dönemindeki konut satış rakamlarını paylaşan Bozbay, satışlarda İzmir genelinde %47'lik bir düşüş olduğunu belirtti. Bornova'da %37, Çiğli'de %41, Konak'ta ise konut satışlarının %37 oranında düştüğünü belirten Bozbay, şunları söyledi:

"İzmir geneline baktığımızda tapuda işlem görme oranı yarı yarıya azalmış. Bu dönemde sektörümüzü canlandırmak açısından gayrimenkul ihracatına önem vermeliyiz. Yurtdışından gayrimenkul almak isteyenleri İzmir'e çekebilmeliyiz. Yabancılar İstanbul, Yalova ve Trabzon'dan alım yapıyorlar. Ancak İzmir'de yurtdışına konut satışı son derece düşük. Konut kredisi faiz oranları bu seviyede devam ettiği sürece yurt içinde konut satışında çok büyük bir artış beklemiyoruz. Yurt dışından ilgi görürsek konut satışlarını canlandırabiliriz."

Kaynak: Haber 24