Konut Sektörü Kampanyayı Yorumladı

29/08/2018

Konut sektörünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber düzenlediği konut kredisi kampanyası bugün başladı. Konut sektörünün yöneticileri ‘Türkiye İçin Kazan Vakti’ sloganlı konut kampanyasını yorumladı.

Sektördeki Durgunluk Aşılacak

29 Ağustos-31 Ekim’de geçerli olacak kampanyaya Emlak Konut GYO 33 projede 12.000 bağımsız bölümle katılacak. Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Emlak Konut olarak 3.000 bağımsız bölümle kampanyaya katılıyoruz” diye konuştu. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise bu kampanyayla sektördeki durgunluğun aşılacağını belirterek, “2018 kâr yılı değil ar yılı olacak” diye konuştu.

Şu ana Kadar Yapılan En İyi Kampanya

Kampanyayla şu ana kadar hiç sunmadıkları imkanları sağlayacaklarını açıklayan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas da gayrimenkul sektörü kampanyayla yoluna daha sağlam devam edeceklerini söyledi. Tahicioğlu da kampanyaya Nidapark İstinye, Nidapark Kayaşehir ve Küçükyalı projeleriyle katılıyor.

GYO Hisseleri Yükseldi

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin de sektörün, kur artışının etkilerine rağmen ülkeye karşı olan sorumluluk bilinciyle daha çok çalışarak ekonomiye katma değer sunmaya devam edeceğini söyledi. Öte yandan Borsa İstanbul’da işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklığı hisselerinin fiyatı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı, gayrimenkul alanındaki kampanyayla ortalama %1,2 yükseldi.

600 Bin Daha Ucuza Geliyor

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur:“Türkiye’de banka kredisiyle ev almak şu an oldukça maliyetli hale gelmiş durumda. Mesela 500.000 liralık bir ev için 400.000 TL kredi çekilmesi gerekiyor. Şu an konut kredisi faiz oranları %2,2 seviyesinde. 400.000 TL kredi çekenler bankaya 10 yıllık vadede 1.140.000 TL ödüyorlar. Evin toplam maliyeti de 1 milyon 240.000 liraya ulaşıyor. Kampanyada 500.000 liralık evin satış bedeli 10 yıllık vadede 640.000 TL. Aylık taksitler ise 3,800 TL’ye indirgenmiş durumda. İlk evini alacaklar için önemli bir fırsat oluşturuldu. Biz de bu fırsata üç projemizle katılma kararı aldık.”

Konut Almanın Tam Zamanı

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz: “Bu yıl ilk 7 ayda 770.000 konut satıldı. Bu rakam geçtiğimiz yıl da aynı seviyelerdeydi. Fakat geçen yıl kredi faiz oranları çok daha düşüktü. Bu yıl satılan 770.000 konutta, banka kredili satış adedi neredeyse 52.000 az. Bu da aslında, satışların önemli kısmının nakit gücü yüksek markalı konut üreticilerinin kendi finansman yöntemleriyle gerçekleştiğinin en önemli kanıtı. Biz DAP Yapı olarak, Validebağ projemizle bu kampanyada yer alıyoruz. Ben hep şu dönemde konut almanın tam vakti olduğunu söylüyordum.”

Kaynak: KrediPazarı