Konut Sektörü Online Satışa Yöneldi

09/04/2020

Gayrimenkul sektörü coronavirus salgını sonrası teknolojik alt yapılarını geliştirerek sanal ev turları gerçekleştirmeye başladı. Konut almak isteyen tüketicilere evden çıkmamaları için çözümler üretilmeye devam ediyor.

Dünya ekonomisini alt üst eden coronavirus pandemisine karşı gayrimenkul sektöründe 360 derece sanal daire turları ile yapılan tanıtım ve satışlar ilgi görüyor. Coronavirusün etkilerini en aza indirmek için teknolojinin nimetlerinden faydalandıklarını söyleyen Masse 360 Gayrimenkul ve Danışmanlık Kurucusu Seyhun Acar, Matterport (3 boyutlu sanal tur) ile dairelerin tüm detaylarını beğeniye sunduklarını belirtti.

Sanal Ev Turları Başladı

Acar, İzmir'de Matterport teknolojisini kullanarak gayrimenkul satış ve kiralama konusunda yatırımcılara önemli bir avantaj sunduklarını söyledi.

Bankalar Online Konut Kredisi Kullandırıyor

Bankalar konut alımında kredi kullanmak isteyen tüketicilere salgın dolayısı ile evlerinden çıkmadan kredi kullanabilme olanağı sunuyor. Birçok banka cep şube, online bankacılık yada sms ile tüketicinin konut kredisi işlemlerini online sözleşme aracılığıyla tamamlıyor.

Kaynak: KrediPazari