Konut Sektöründe Kampanyalar Devam Ediyor

11/07/2018

Konut sektörünün indirim kampanyası ve konut kredisi faiz indirimi geçtiğimiz ay sonu itibariyle son buldu. Konut kredisindeki hareketliliği değerlendirmek isteyen firmalar konut satışlarında indirim ve özel anlaşmalı bankalarla konut kredisi indirimine devam ediyor.

Konut sektöründe beklemede olan talebi canlandırmak üzere hayata geçirilen “Tarihi Fırsat” kampanyası ve kamu bankalarının faiz indirimi geçtiğimiz günlerde son bulmuş olmasına rağmen, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların konutlara olan ilgisi kesintisiz devam ediyor. Gayrimenkul ve inşaat şirketleride bu durumu değerlendirmek için konut satın almak isteyelere satış fiyatlarında %20 indirim peşinat kolaylığı, ödeme ertelemesi ve özel anlaşmalı bankalar aracılığıyla %0.98 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

10 Temmuz itibari ile konut kredisi faiz oranlarında yaşanan son artıştan sonra konut firmalarının daha çok talep göreceği tahmin ediliyor. Konut kampanyalarına, Lens Yapı, Babacan Holding, Sur Yapı, Roya Yapı gibi şirketler, devam ediyor

Gayrimenkul Şirketleri Kampanyaları

Bu kapsamda Sur Yapı, toplamda 12 farklı nitelikli konut projesinde , konutta %20 indirim kampanyasını devam ettirirken, bu kampanyaya ek olarak farklı fırsatlar da tanıyor. Üstelik %5 peşinat ödenen bu projelerde %0,98 faiz oranı ile ev sahibi olunabiliyor. Babacan Holding de ay başında son verilen konut kampanyalarını, Temmuz ayı boyunca devam ettirme kararı alırken, Lens Yapı ise 72 ay vadeli konut satışlarında faiz oranını %0’a kadar düşürdü. Öte yandan Roya Yapı ise Roya Nova projesindeki bütün daireleri için %20 indirim ve 4 banka garantörlüğünde uygun ödeme fırsatı sunuyor.

Kaynak: KrediPazarı