Konut Sektörüne Doping Etkisi

22/03/2019

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas konutta uygulanan vergi indirimlerini yorumlayarak konut sektörüne olumlu etkide bulunacağını bildirdiler.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım Sektör olarak şu anda her türlü teşvik ve desteğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, ÖTV ve KDV indirimlerinin 31 Aralık'a kadar uzatılmasının hem sektör hem de tüketici açısından önem arz ettiğini, bu kararın, şu anda üzerindeki mevduat faizi baskısını ve konut kredisi yükünü kaldırmaya çalışan sektöre doping etkisi yarattığını kaydetti.

Durbakayım, son dönemde konutta zam olmadığını aktararak, "Maliyetlerdeki artış fiyatlara yansıtılmadı. Bu yükün altında ezilmemek için çabalayan sektörde, ertelenen maliyet artışlarının sonbahara doğru konut fiyatlarına yansımasını bekliyoruz. Bu nedenle harç ve KDV indiriminin uzatılması, fiyat artışından doğacak etkinin şiddetini azaltacaktır. Temennimiz, söz konusu indirim ve teşviklerin kalıcı olması ve tüketiciye direkt yansıtılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas,“Ekonominin sıkıştığı ve daraldığı dönemlerde insanlar alım kararlarını erteleyebiliyorlar. Her yıl 650.000 civarında evlilik 150.000 civarında da boşanmanın gerçekleştiği bir ülkede talebin durması söz konusu olamaz. En fazla ertelemeler oluyor. Bu gibi indirimler ve kampanyalar insanları harekete geçiriyor” dedi.

Kaynak: Yeni Akit