Konut Teşvik Primine Kısa Sürede 24 Bin Başvuru

25/10/2018

Alman hükümeti çocuklu ailelerin daha kolay konut alabilmesi için geri ödemesiz konut teşvik primi uygulaması başlattı. Uygulamaya kısa süre içerisinde 24 bin başvuru oldu.

Alman hükümeti konut satın almayı teşvik etmek için uygulamaya koyduğu Konut Teşvik Primi'ne ilgi beklenenden yüksek oldu. Uygulama kapsamında çocuk başına 10 yıl boyunca yılda 1200 euroluk prim için bir ayda 24 bin 399 aile başvuru yaptı.

18 Eylül’de başlayan konut teşvik primi uygulamasına göre konut kredisi kullanan ailelere her yıl sonunda çocuk başına 1200 euro geri ödemesiz prim verilecek. Teşvik priminin alınabilmesi için ailede çocukların 18 yaş altında olması, satın alınacak konutun ailenin ilk evi olması ve satın alınacak evde oturulması gerekiyor.

Ailelerin yıllık gelirinin 90 bin euroyu asmaması da gerekirken, çocuk başına bu sınır 15 bin euro artırılıyor. Öte yandan satın alınan ev ya da dairenin satış sözleşmesi veya inşaat izninin 1 Ocak 2018'den itibaren olması şartı aranıyor. Konut Teşvik Primi 2020 yılı sonuna kadar geçerli olacak.

Kaynak: Sabah