Konuta Talep Bitmez

10/09/2018

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, sektörde olağanüstü bir durgunluk olmadığını, ilk 6 ay performansının geçen yılın aynı dönemiyle başa baş olduğunu söyledi. Yetgin, "Türkiye'de konut sektörü dinamikleri çok kuvvetli, konuta talep bitmez" dedi.

Büyümenin itici güçlerinden biri olan inşaat sektöründe 11 gün önce yeni bir konut kampanyası başladı. 31 Ekim'e kadar devam edecek kampanya ile 100.00 konut satılması hedefleniyor. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin İşiniAnlat'da konut kampanyasına yönelik soruları cevapladı. Sohbetin satır başlarından öne çıkanlar şu şekilde.

Yetkin, ‘‘Sektörde olağanüstü bir durgunluk yok. İlk 6 aylık performans geçen yılın aynı dönemiyle başa baş. Öte yandan kampanyaya ilgi yoğun. İlk günden itibaren satış ofisleri ve call center'larda ciddi bir hareketlilik oldu.GYODER olarak, kampanyada, 21 üyemizin toplam 77 projesiyle yer alıyoruz’’ dedi.

Fiyatların kampanyanın bitmesi ile artacağını belirten Yetkin, ‘‘Kampanyanın en önemli cazibe noktalarından biri de maliyet baskılarına rağmen fiyatı artırmadan 31 Ekim'e kadar alım imkânı sunuyor olması. Sonrasında tedrici olarak da bu fiyatların artması gerekiyor’’ ifadelerini kullandı.

Kur artışının etkilerine değinen Yetkin, ‘‘Kur artışı, yabancılar ve yurtdışındaki gurbetçiler için Türkiye'yi cazip hale getirdi. Geliri döviz olanlar için avantaj ortaya çıktı. Yabancılara yapılan konut satışları; 2018 yılı ikinci çeyrek sonu itibarıyla, geçen yılın aynı dönemine göre %23,15'lik büyüme ile 11.816 adet seviyesine yükseldi. 1 milyon dolarlık gayrimenkul alımı yapan yabancıya vatandaşlık hakkı tanınması şartını 300.000 dolara indirilmesi konusunda, bakanlıkla görüşmelerimiz oldu. Meclis açıldığında dikkate alacaklarını söylediler’’ dedi.

Kaynak: habertürk