Konutta 2019 Fırsatları

02/01/2019

Konut sektörü açısından 2019 fırsatlarla başladı. Konutta uygulanan KDV ve tapu harcı indirimleri ve İmar Barışı süresi uzatıldı. Kentsel dönüşüm kredileri konut kredisi kapsamına alındı. Anlaşmalı konut projelerinde %0.98 konut kredisi faiz kampanyası devam ediyor.

2019 yılı konut sektöründe sunulan birçok kampanya ve uygun konut kredisi fırsatları ile başladı.

Konutta Vergi İndirimi

2018 yılında son bulması beklenen konut alımlarında uygulanan KDV ve tapu harcı indirimleri 3 ay süre ile uzatıldı. Buna göre, konut satışlarında KDV oranları 31 Mart 2019'a kadar %18 yerine %8 olarak uygulanıyor. Tapu harçlarında %4'ten 3'e indirim bu tarihe kadar devam ediyor.

İmar Barışı Uzadı

Bir müjde de İmar Barışı’na geldi. 31 Aralık’ta son bulması beklenen İmar Barışı 6 ay süre ile uzatıldı. 15 Hazirana kadar İmar Barışı başvuruları devam edecek. Ayrıca kamu bankaları da bu süre zarfında düşük faizli İmar Barışı kredisi kullandırmaya devam ediyor.

Kentsel Dönüşüm Kredi Faizleri Düştü

Diğer bir müjde ise kentsel dönüşüme geldi. Cumhurbaşkanının "6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hak sahiplerine verilecek faiz desteğini içeren karara göre, kentsel dönüşüm kredilerine ait faiz oranlarının konut kredileri ile aynı şekilde kullandırılması mümkün olacak. Düzenleme sayesinde krediler nakit kredi üzerinden değil konut kredisi üzerinden verileceği için vatandaşın ödeyeceği faiz oranları da düşecek.

Yüzde 0.98 Konut Kredisi Faiz Kampanyası

Ayrıca Ziraat Bankası’nın başlattığı anlaşmalı konutlarda geçerli %0.98 faiz oranlı konut kredisi kampanyası HalkBank, VakıfBank, İş Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bankalarının da katılımı ile devam ediyor.

Kaynak: KrediPazarı