Konutta Kampanyalar için Son Gün Yarın

30/10/2018

Konut sektörünün uyguladığı %0.98 konut kredisi, tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimlerinden faydalanabilmek için 31 Ekim yarın son gün.

Mayıs ayından beri uygulanan tapu harcı indirimi ve konutta KDV indirimi sayesinde konut alan vatandaş ortalama 30 bin TL civarında kar etti. Sektörün uyguladığı kampanya sayesinde ise bankaların konut kredisi faiz oranları rekor seviyelerdeyken %0.98 faiz oranlarıyla konut sahibi oldu. Her iki kampanya içinde sona gelindi. Kampanyalardan faydalanmak için son gün yarın.

KDV ve Tapu Harcı İndirimi

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için en büyük desteklerden biri de KDV indirimi oldu. Konut üreticisini de konut alan vatandaşı da oldukça mutlu eden kampanya Mayıs ayında Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi. Kampanya kapsamında konut teslimlerinde, %18 yerine %8 KDV uygulanırken, tapu harcı indirimi ise her iki taraf için de toplamda %4 yerine %3’e indirildi. 300 bin TL değerinde konut alımında KDV oranı 54 bin TL yerine 24 bin TL ye, tapu harcı miktarı da 12 bin TL den 9 bin TL ye düştü. Konut sektöründe KDV ve tapu harcı indirimi kampanyasının devam etmesi istense de kampanya 31 Ekimde son buluyor.

Yüzde 0.98 Faizli Konut Kredisi Kampanyası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle Emlak Konut öncülüğünde konut sektörü tarafından başlatılan Türkiye için Kazanç Vakti sloganlı konut kampanyası kapsamında bankasız ve kefilsiz olarak %0.98 konut kredisi faiz oranı, %10 peşinat ve %10 indirim uygulandı. Kampanya vatandaşın yanı sıra yabancı yatırımcı tarafından da yoğun ilgi gördü.

Kampanyada ayrıca peşinatını altın ya da dövizini bozdurarak yatıranlara ise, bu ürünlerin fiyat artışından elde edilecek tutar ise garanti edildi. Bunun yanında vadelendirilmiş borcunu ilk yıl peşin olarak kapatan %25, 6 ayda kapatan ise %35 oranlarında indirim sağlanacak. 100’den fazla markalı konut projesinde geçerli olan konut kampanyası da yarın son buluyor.

Kaynak: KrediPazarı