Konutta KDV İndirimi Devam Ediyor

01/11/2018

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, konutta %18 yerine %8 olarak uygulanan KDV indiriminin yıl sonuna kadar devam edeceğini duyurdu. Konutta KDV indiriminin yanında yıl sonuna kadar 6 başlıkta konuttan beyaz eşyaya, mobilyadan otomotive Katma Değer Vergisi ve Özel Tüketim Vergisi indirimlerini açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bakanlık konferans salonunda düzenlenen Vergi Denetim Kurulu (VDK) Strateji Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

Pozitif Gelişmeler Sağladık

"Ekonomide tüm göstergelerde oldukça pozitif gelişmeler sağladık. Enflasyonla topyekün mücadele kapsamında bugün itibariyle programa destek veren STK ve firma sayımız 2.500'ü aştı. Tüm Türkiye çapında müthiş bir rakama ulaştık. Ben bu önemli sürece destek veren firmalarımıza tek tek teşekkür ediyorum."

Kredi Faizleri İnmeye Başladı

"Sağladığımız güçlü koordinasyon ile kredi faizlerinde son 1 aylık süreçte çok ciddi pozitif gelişmeler yaşadık. %30'ların altına inmeye başladı. Bu çok güzel bir gelişme, tabi yeterli değil. Negatif dalga artık tersine dönmeye başladı. Bankalarla ilgili sorun yaşayan vatandaşımızın 0850 222 23 35 numaraları çağrı hattımıza gelen şikayetleri bizzat bakanlığımız, bizzat ben takip ediyorum."

6 Başlıkta KDV İndirimi

-Ticari araçlarda KDV oranlarını %18'den %1'e indiriyoruz

-1600 cc altı motorlu araçlarda var olan ÖTV uygulamasında 15'er puanlık indirime gidiyoruz.

-Mobilya sektöründe KDV oranını %18'den %8'e indiriyoruz. -Tapu harçlarının %4'ten 3'e indirilmesini yıl sonuna kadar devam ettiriyoruz

-Konut satışlarında KDV oranını %18'den %8'e indirim uygulamasına yıl sonuna kadar devam ediyoruz

. -Beyaz eşya sektöründe ÖTV oranlarını yıl sonuna kadar sıfıra indiriyoruz.

Albayrak, "Özellikle belirtmek isterim ki uygulanan bu vergi indirimlerinin sağlayacağı maliyet düşüşlerinin, nihai satış fiyatına yansımasını birebir takip edeceğim." dedi.

Açıkladıkları aksiyon politikaları, yol haritası ve ekonomi programının şu ana kadar başarılı olduğunu anlatan Albayrak, Türkiye için çok daha olumlu bir sürecin başladığına dikkati çekti. Albayrak, "Daha yolun başındayız, gevşemek yok. Bizim kitabımızda hiç yok. Bizim 7/24 çalışma tempomuz var. Dünya bu kadar problemli bir süreçten geçerken Türkiye olarak bir saniye gevşemiyoruz. Motivasyon ve kararlılığımızı koruyarak aynı şekilde güven artırcı adımları hayata geçirmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: sabah