Konutta KDV ve Tapu Harcı İndirimleri Devam Ediyor

12/06/2019

Konut kredisi faiz oranlarının etkisi ile hızla düşen konut satışlarını desteklemek için konutta KDV ve tapu harcı indirimleri devam ediyor. KDV ve Tapu harcı indirimi ile 500.000 TL’lik konutta 52.500 TL indirim sağlanıyor.

2018 Mayıs ayında başlayan ve iki kez uzatılan konutta KDV ve tapu harcı indirleri 31 Aralık 2019'a kadar devam edecek.

Konut satışlarında tapu harçları %4’ten 3’e düşürürken KDV için de %8 oranında indirim sağlanıyor. İndirimler sonuna kadar devam edecek.

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yılın ilk dört ayında konut satışlarının düştüğünü söyledi. Durbakayım, “Dolayısıyla sektör olarak şu anda her türlü teşvik ve desteğe ihtiyacımız var. Bu indirimler satışlarımıza olumlu yansıdı. KDV ve harçlarla ilgili indirimlerin ve teşviklerin bitecek olması, üzerimizdeki yükü ağırlaştıracaktır. Bunun bir süre daha devam etmesi ve sektörlere dolaylı da olsa bir katkının sağlanmasını ümit ediyoruz” diye konuştu.

KDV indirimi kapsamına 150 metrekareden küçük olan konutları kapsamıyor. Tapu harçlarında daha önce %4’ten 3’e indirilen oran da yılsonuna kadar devam edecek. Yılsonuna kadar 500.000 liralık konut alan vatandaş, vergi indirimlerinden yararlanarak 52.500 TL daha az ödeme yapacak.

Kaynak: İnşaat Deryası