Konutta KDV ve Tapu Harcı İndirimleri Son Buluyor

28/12/2018

Konut satışlarında uygulanan KDV ve tapu harcı indirimleri için son günlere girildi. 500 bin TL’lik konutta 52 bin TL den fazla indirim sunan kampanya son buluyor.

Konut satışlarında yaşanan yavaşlamayı durdurmak ve konut alımını avantajlı hale getirmek için 2018’in ilk yarısında çıkarılan konutta KDV ve tapu harcı indirimi 31 Aralık yıl sonunda sona eriyor.

Konut satışlarında uygulanan KDV ve tapu harcı indirimleri hatırlanacağı gibi ilk olarak Mayıs ayında KDV için %18’den %8’e tapu harcı için ise %4’ten %3’e indirilmişti. 31 Ekim’de süresi son bulması planlanan kampanya yıl sonuna kadar uzatıldı.

2019’a kadar 500 bin TL’lik bir konutun KDV oranı %18’den %8’e düştüğünde ödenecek tutar 90 bin TL iken indirimle 40 bin TL’ye düşüyor. Aynı konut için indirimden önce ödenen tapu harcı 20 bin TL iken kampanya ile beraber bu rakam 15 bin TL’ye düşüyor. Böylelikle kampanya kapsamında 500 bin TL'lik konut için 52 bin 500 TL vatandaşın cebinden daha az çıkıyor.

Uygulanan vergi ve tapu harcı indirimleri bir kaç gün içinde son buluyor. konut sektörünün temsilcileri konut satışlarında yaşanan yukarı yönlü ivmenin devamı için indirimlerin kalıcı olmasını talep ediyor. Konut alacak vatandaş merakla ikinci uzatma kararını bekliyor. Fakat kampanyanın son bulmasına günler kalmışken halen uzatma kararı gelmedi.

Kaynak: KrediPazarı