Konutta Maliyet Artışı %70’e Yaklaştı

04/02/2019

Trabzon İnşaatçılar Odası ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, konut maliyetlerinde %70’e varan artış olduğunu belirterek bu artışın henüz tam olarak piyasaya yansımadığını konut almak isteyenlerin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Trabzon İnşaatçılar Odası ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, inşaat ve konut maliyetlerinde %70’e yaklaşan artışlar yaşandığını söyleyerek bu artışlar konut fiyatlarına yansıtılmadan değerlendirilmeli dedi. Artışın yakın zaman sonra ciddi konut fiyat artışları olarak döneceğini söyleyen taflan “Krediye başvurmadan peşin parayla konut alabiliyorsanız bu artışı fırsata çevirebilirsiniz.” dedi.

Taflan şöyle devam etti: “Maliyetlerde yaşanan artış henüz piyasaya tam anlamıyla yansımış değil. İnşaat firmaları sıkıntılı süreçlerden geçtiği için konut alımlarında kolaylık sağlanıyor. Bu durum bir fırsattır. Maliyetlerin artışının henüz piyasaya yansımaması fırsata çevrilmeli.” “Seçimden sonra vergilerin ne olacağı, fiyatların artabileceği, Arap alıcıların nisandan sonra bölgemize gelebileceğinden fiyatlarda artış olacak.” dedi.

Ayhan Taflan konut kredisi kullanarak ev almak isteyen vatandaşlar için ise “Konut kredisi alacaksanız çok iyi hesaplayın. Ödeme planları size uygun oluyorsa konut alımına girin. Konut kredisi faiz oranları yüksek. Mutlaka indirilmeli.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Güne Bakış