Konutta ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’

28/08/2018

Gayrimenkul sektörü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteği ile konutta yeni bir kampanya başlatıyor. Kampanın bugün gerçekleşecek olan basın toplantısı ile netleştirilmesi bekleniyor.

‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ adı verilen kampanya bugün yapılması planlana basın toplantısının ardından başlarken, 31 Ekim’e kadar sürecek. Kampanyada konut fiyatlarında %20’ye varan indirimler yapılacak. Yine kampanya ile %3’e kadar çıkan konut kredisi faiz oranları 120 ayda %0.98’e çekilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önemli katkı sunduğu kampanyada; Emlak Konut GYO, İlbank, KİPTAŞ, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) üyeleri yer alıyor.

Destek Büyüyecek

Sektörün temsilci örgütlerinin katılımıyla hayat bulan kampanyaya bu birliklere üye olmasa da pek çok firmanın katkı sunması bekleniyor. İlerleyen günlerde kampanyaya dahil olan şehir ve proje sayısında büyük artışlar yaşanması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kampanya detaylarını bugün birlik temsilcilerinin de katıldığı toplantıda açıklayacak.

Kaynak: milliyet