Konutta Vergi İndirimleri Devam Etmeli

06/01/2020

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, ''2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz'' ifadelerini aktardı.

Bursa iş dünyası temsilcileri, geçen yılın ikinci yarısından itibaren ekonomide olumlu gelişmeler yaşandığını belirterek, 2020’yi toparlanma ve yeniden büyüme yılı olarak görmeyi öngördüklerini açıkladı. Yeni yılda bazı teşvik paketlerinin devam etmesi ve yatırım ortamını iyileştirici tedbirlerin uygulanmasının önemini dile getiren iş insanları, önümüzdeki dönem özellikle istihdamın öne çıkacağını belirterek, en az %5 oranında büyümenin buraya katkı sağlayacağını savundu. İş insanları ayrıca dış politika, faizlerin düşmesi, kredi kanallarına ve finansmana kolay erişimin önemini vurguladı.

KDV İndirimi Sürmeli

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, bir süredir yaşanan ekonomik durağanlığı hissetmeyenin kalmadığını belirterek, “Bunu gizlemenin bir manası yok. Sektörümüze gelecek olursam, hepimizin yaşadığı ve bildiği durağanlığı iliklerine kadar hisseden sektörlerin başında herhalde inşaat geliyordur diyebiliriz. Tamamımızın şahitlik ettiği gelişmeleri bir kez de benim söylememe lüzum yok. İçinden geçtiğimiz süreç, gerçekten bu iş yapanla, sonradan bu işe girenleri birbirlerinden ayırdı. Bu yönden bakacaksak, güzel bir gelişme diyebiliriz. Böylece sektör gerçek sahiplerine kaldı. Konut kredilerinde oranlarda alınan indirim kararları, can çekişmeye yüz tutmuş sektör için bir can suyu oldu. Bunun gibi 2019’da başlayan tapu harcı ve KDV indirimlerinin 2020’de sürmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bunun sayesinde 2019’un ortalarında başlayan toparlanma süreci 2020’de de sürecektir, buna önayak olmak gerekiyor” diye konuştu.

Teşvik ve İndirimler Önemli

GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, 2018 yılının ikinci yarısında yaşanan döviz kurundaki dalgalanmaların ardından, 2019’da alınan faiz indirimi kararları, üretimin ve ihracatın artması yönünde sanayici ve iş dünyasına yönelik sağlanan teşviklerin, 2019’un özellikle ikinci yarısında bir toparlanma sürecine girilmesini sağladığını söyledi. 2019 yılının sonuna doğru yakalanan pozitif ivmenin 2020 yılında da devam edeceğini düşündüklerini belirten Kaya, “Doğru ekonomik hamleler ve yapısal reformların hayata geçirilmesi ile hedeflenen büyüme rakamlarını yakalayacağımızı düşünüyorum. Bunun için ülke ekonomisinin, olmazsa olmazı gözbebeğimiz üreticilerimizin daha fazla desteklenmesi, katma değerli üretime geçişimizin önünü açacak ve genç girişimcilere de ilham kaynağı olacağı görüşündeyim” dedi.

Kaynak: Hürriyet