Konutta Yeni Kampanya İçin Gözler Yarına Çevrildi

27/08/2018

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun yarın yeni konut kredisi kampanyasını açıklaması bekleniyor. Uzun zamandır konut almak için bekleyen vatandaş ve konut sektörü yarın gerçekleşmesi beklenen açıklamayı bekliyor.

Edinilen bilgilere göre gayrimenkul sektörünün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteğini alarak yeni bir kampanya başlatması bekleniyor. Yarın Bakan Kurumun yapması planlanan açıklama ile başlayacak ve 31 Ekim’e kadar sürecek kampanyada konut fiyatlarında %10 ile %20 arasında indirime gidilmesinin planlandığı biliniyor.. Yüzde 2’yi aşan konut kredisi faiz oranlarının 120 ayda %0.98’e çekilmesi, %20 olan peşinat oranının da yarı yarıya düşmesi bekleniyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, gayrimenkul sektörü temsilcileri stok konutları eritmek ve pazarı hareketlendirmek için düğmeye bastı. Sektörün tüm paydaşları bir araya geldi ve yeni bir kampanya hazırlandı. Yarın detayları açıklanacak kampanyaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da destek veriyor. Emlak Konut GYO ile sektörün 3 çatı derneği Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) üyesi onlarca firma ve proje kampanyaya dahil olacak.

Kurum Yarın Açıklayacak

Vatandaşın konut almadaki en büyük engelinin %2’yi aşan konut kredisi faiz oranları olduğu belirtiliyor. Firmalar bankalar olmadan kendi bünyelerinde 120 aya kadar faizi %0.98’e çekmeyi planlıyor. Diğer bir önemli hamle de indirim olacak. Firmalar konut fiyatlarında %10 ile %20 arasında indirim yapacak. %20 olan peşinat oranın da yüzde 10’a çekilmesi kalan farkın ara ödemeler şeklinde alınması da planlanıyor. 2 ay sürecek kampanyayla hedeflenen, dolar ya da altından gelir sağlayan, yastık altı birikimi olan vatandaşı gayrimenkul pazarına yönlendirmek. Kampanya ile ilgili tüm detaylar ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile sektör temsilcilerinin katılacağı toplantıda yarın açıklanacak.

Kaynak: KrediPazarı