Kredi Borcu Olanlara 5 Yıl Nefes Aldıracak Kampanya

12/02/2019

Kredi kartlarına gelen yapılandırma kampanyasından sonra kredi borçlarına da 5 yıllık yapılandırma fırsatı başladı. Kredi borcu olanlara 5 yıl nefes aldıracak yapılandırma uygulanmaya başlıyor.

Kredi kartı borçlarına 60 aylık yapılandırma kararından sonra, tüketici kredilerinde de aynı olanak sağlandı. Bankacılık mevzuatında yapılan değişiklikle ihtiyaç kredisi borçlarına 60 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getirildi. Bankacılık Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğiyle, borçlular rahatladı. Tüketici kredisi borcunu ödemekte zorlananlar bankalardan 5 yıl vadeli yapılandırma talep edebilecek.

Kimler Yararlanabiliyor?

10 Ocak 2019'dan önce ihtiyaç kredisinin anapara ya da faiz ödemelerini geciktirenler yararlanacak. Tahsili geciken tüketici kredisi borçlarını kapsayan düzenleme, kredi borçlarını düzenli ödeyenler için uygulanmayacak.

Yapılandırma Faiz Oranları Ne Kadar?

Her banka kendi belirlediği faiz oranını uygulayacak olsada tüketici kredisi yapılandırma paketinde de kredi kartı yapılandırma da uygulandığı gibi faiz oranlarının piyasa faizlerinin oldukça altında olması bekleniyor.

Vade Sadece 60 Ay mı?

Ayrıca 60 aylık yapılandırma vade süresi tavan olarak uygulanacak. Bu sürenin altında da yapılandırma yapmakta mümkün olacak.

 

Kaynak: Sabah