Kredi Faiz Oranları ve Enflasyonla Mücadele Etmeliyiz

06/03/2019

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İş insanlarıyla olan buluşmasında konuştu. Berat Albayrak 'Kredi faizleri ve enflasyona müdahale etmemiz lazım' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kocaeli Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıda ekonomideki gelişmelere ve kredi faiz oranlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Berat Albayrak'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-2019 yılında hız kesmeden ocak ve şubat ayındaki verilerle devam ediyoruz. Enflasyon oranında kaydedilen başarı. Tanzim satışların başarısını gördük. Yıllık enflasyon son 6 ayın en düşük seviyesine indi. Yıllık enflasyon son 6 ayın en düşük seviyesine indi. 2019 enflasyonu hedefin çok altında gerçekleşecek.

-KOBİ'lerimiz için devreye aldığımız düşük faizli ikinci destek paketinde ciro ve faaliyet alanına göre 1,5 milyon TL olan azami limiti de 5 milyon TL'ye çıkarıyoruz.

-Özellikle tanzim satışların başarısıyla her yerde ifade ediyoruz, binde sekizlik bir fırtınada etkilenen bir fırtına var. Bir bakıyorsunuz patlıcan üç katı artmış, domates üç katı, beş katı... Demek ki ortada bir numara var. Tanzim satışlar devreye giriyor ve yarı yarıya düşüyor. Spekülatif fiyatlamayı devlet doğru müdahalede bulunduğu zaman ne vatandaşına ne ekonomiye... Kredi faizleri ve enflasyona müdahale etmemiz lazım.

-Konkordato isteyen firmaların sayısında büyük düşüşler yaşandı son iki ayda %70'ten fazla azalma gösterdi. Ekonomideki sinyaller açısından önemli bir rakam. Rakamlara baktığımız zaman dengelenme sürecini çok net görüyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet