Kredi Faizleri Düşmeye Devam Edecek

08/11/2018

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kur saldırılarının iki ayda püskürttüğünü belirterek kredi faizlerinin düşmeye başladığını ve ilerleyen günlerde daha da düşeceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği panelde konuşutu. Bakan Albayrak, Türkiye'ye yapılan kur saldırılarının iki ayda püskürtüldüğünün altını çizerken, özellikle Kasım ve Aralık aylarında enflasyonda çok daha güçlü adımlar atılacağını açıkladı.

Ciddi Bir Refleks Gösterdik

Albayrak ‘‘Yapısal dönüşümleri hayata geçireceğiz. Ağustos ayında yaşadığımız süreç 2008 krizinden farklı olarak kur faiz ve enflasyon noktasında da çok büyük operasyon yapıldı. Ancak biz 2 ayda o kadar güçlü adımlarla bunun en büyük sebeplerinden biri yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile hızlı refleksler vermemizdir. Ekonomi yönetimi olarak güçlü koordinasyonla aldığımız tedbirlerle ciddi bir refleks gösterdik’’ dedi.

Daha İyi Noktaya Gelecek

Ben sektör sektör takip ediyorum. Türkiye ağustos ve eylüle göre çok daha güçlü. Gerek kurda gerek kredilerde çok daha iyi noktaya gelecek. Bu çerçevede eylülden bugüne sağladığımız gelişmeler pozitif yansıdı daha da yansıyacak.

Kredi Faizleri Düşmeye Devam Edecek

Albayrak ‘‘Kredi faizleri %30'ların altında, 40'lardan 50'lerden. Makas çok açık daralacak. Marj makası %10'lara dayandı. Finansman maliyeti ve kredi maliyeti daha da düşen faiz oranları ile desteklenecek’’ ifadeleriyle faiz oranlarında düşüşün devam edeceğinin altını çizdi.

Kaynak: Hürriyet