Kredili Konut Satışları Canlanacak

01/08/2019

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas bankaların konut kredisi faizlerini indirmesinin hem konut alıcısını, hem de sektörü destekleyeceğini söyleyerek kredi konut satışlarının canlanacağını aktardı.

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas bankaların konut kredisi faizlerini indirmesinin hem konut alıcısını hem de sektörü destekleyeceğini belirtti.

Elmas konuya ilişkin açıklamasında "%17 - 18'de mevduat faizi varken yıllık %12'lik faizle konut kredisi kullandırmak önemli bir adımdır. Bu hem konut alıcısını harekete geçirmek, hem de konut ve inşaat sektörünü desteklemek adına önemli bir adım." yorumunu yaptı.

Kredili Konut Satışları Bitme Noktasındaydı

Faizlerin yükselmeye başladığı son 1.5 yılda kredili konut satışının neredeyse bitme noktasına geldiğini hatırlatan Elma "bu anlamda atılan adım yaklaşık 1.5 yıllık biriken bir talebi harekete geçirecek diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Tükiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 425 baz puanlık faiz indiriminin ardından bugün Ziraat Bankası ve Vakıfbank konut kredisi faizlerini %0.99’a düşürdü.

Kaynak: Bloomberght