Kripto Para İle ABD’de İlk Konut Satışı Gerçekleşti

13/03/2018

ABD'de bulunan ve Ethereum Blockchain'i üzerinden satış ve tapu kaydı işlemleri yapan Propy şirketi, ülkede ilk kez bir tapu kaydının Blockchain üzerinden yapıldığını belirtti

Kripto paraların temelinde yatan Blockchain teknolojisi son dönemde her sektörde kendisini hissettirmeye devam ediyor. Sistem, dosya yükünden kurtulmak ve verileri daha kolay bir şekilde saklamak isteyen finansal kuruluşlar ve uluslararası taşımacılık şirketleri tarafından sıklıkla kullanılıyor.

ABD’de Kripto Parayla İlk

Son olarak ise San Fracisco merkezli Propy şirketi, gayrimenkul sahiplerinin de Blockchain’den faydalanması için bu sistemi tercih etmeye başladığını belirtiyor. Ethereum Blockchain’i üzerinde gayrimenkul satışı ve tapu kaydı işlemlerini gerçekleştiren şirket ABD’de bir ilke imza atmış oluyor.

Şirketin açıklamasına göre 20 Şubat tarihinde ABD’de ilk kez bir gayrimenkul tapusunun, Ethereum Blockchain’ine işlendiğini belirtiyor. ABD’nin Vermont eyaletinde yaşayan Katherine Purcell’in gerçekleştirdiği işlem ile Purcell, kendi gayrimenkulüne ait tapuyu, şehrin tapu sicil sisteminde saklamak yerine Propy tarafından sağlanan ve herkese açık olan Ethereum Blockchain’inde saklamayı tercih etmiş ve gayrimenkulün bulunduğu South Burlington ilçesi, tapu kayıtlarının Blockchain üzerinde tutulması için Propy ile iş birliği yürütüyor.

ABD’de ilk niteliği taşıyan bu satıştan sonra başta Arizona ve Colorado olmak üzere diğer eyaletlerde de benzer işlemlerin sayısının artması bekleniyor.

Kaynak: Emlak Dream