Kurum Konut Kredisi Faizleri İçin Açıklamada Bulundu

10/08/2018

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Kurum, konut kredisi faizleri, imar barışı ve yapılaşma ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte sektörün içinden genç bir isim olarak, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü’nden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na atanan Murat Kurum, Türkiye’nin en temel problemlerinden olan imar, dikey yapılaşma, yaşanılamaz hale gelen büyükşehirler, betonlaşma gibi en önemli sorunlara ilişkin projelerini anlattı.

Gazetecilerle kahvaltıda buluşan Bakan Murat Kurum, imar affı ile ilgili olarak başvuruların 31 Ekim’e kadar devam edeceğini söylerken, “2017 sonuna kadar yapılan binaları ilgilendiriyor. Şu an yapılanlar, bunlara izin verenler hakkında yapılması gereken neyse en sert şekilde cevaplarımızı vereceğiz.” dedi.

Çalışmalar Yapılıyor

Konut sektörünün, konut kredisi faizlerin bir kısmının karşılanması konusundaki taleplerine ilişkin soru üzerine Kurum, “Konut sektöründeki problemi çok iyi biliyorum. Buna ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı, biz ilgili bakanlıklar ciddi manada çalışıyoruz. Sektör temsilcilerini dinledik. Sorunların çözümüne ilişkin çalışmalar yapılıyor. Konut kredisi faiz desteği mi olur başka bir şey mi olur bunu süreç içinde açıklıyor olacağız” diye konuştu.

İlk Etapta 5 Bin Konut Satışa Çıkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde gündeme getirdiği millet bahçeleri ile ilgili ilk etapta 22 projenin gündemde olduğunu söyleyen Kurum, 100 gün içinde 5 bahçenin açılacağını anlattı. Kurum, “Kamu kaynağı kullanmadan atıl arazileri kullanarak TOKİ üzerinden bunları yapacağız” dedi. Kurum, ilk etapta 5 bin, toplamda ise 50 bin kamu konutunun satışa çıkartılacağını söyledi.

Kanal İstanbul'un İki Yakasına Yatay Mimari

Bakan Kurum, Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak da, “Kanal İstanbul projesi asrın projesi diyebileceğimiz, İstanbul’a değer katacak bir projemiz. Kanalın iki ucunda yatay mimari hakim olacak. İstanbul’da yıkılması gereken binalar bu bölgeye revize edilecek.” diye konuştu.

Kaynak: milligazete