Kurum’dan TOKİ Borçları için Müjde

01/10/2018

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) alınan konutlara yönelik borçlara ilişkin, “Daha önce bizden konut almış vatandaşlarımızla alakalı Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız çalışıyor. Borçların güncellenmesi noktasında, enflasyonun daha altında güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yapılıyor” dedi.

Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Engelsiz Park ve Kuba Camisi’nin açılış törenine katılan Kurum burada yaptığı konuşmada TOKİ'den daha önce konut almış ve konut kredisi ödeyen vatandaşlarla alakalı da TOKİ'nin çalışmalar yaptığını belirterek “Borçların güncellenmesi noktasında, enflasyonun daha altında güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yapılıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte vatandaşlarımıza bunları da duyuracağız. Şu an enflasyon, TEFE, TÜFE ortalaması %18-20 bile olsa biz bunların daha da altında bir düzenlemeyle vatandaşlarımıza o manada bir imkan sunuyor olacağız” dedi.

“Mevcut düzenlemede, TOKİ’den ev alanların aylık taksit ödemelerine de her yılın ocak ve temmuz aylarında olmak üzere senede iki kez, memur maaş artışlarının bir önceki 6 aylık dönemdeki durumu ile ÜFE ve TÜFE oranlarına bakılarak zam yapılıyor. Artış oranı bunların arasından en düşük hangisi ise ona göre belirleniyor’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: milliyet