Markalı Konutlarda Kampanyalar Arttı

23/09/2019

Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile beraber markalı konut projelerinde de kampanyalar yenilendi. Markalı konutlarda vade farksız taksit %20’ye kadar indirim %10’a kadar peşinat ve %0.69’dan başlayan konut kredisi faizleri mevcut.

Merkez Bankası’nın iki kez ardı ardına politika faizini düşürmesi ve kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0.99’a, özel bankaların da 1.14’e çekmesinin ardından son 1 yıldır kampanyalardan ve lansmandan uzak duran inşaat firmaları yeniden harekete geçti.

Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank, İş Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankalarının sunduğu firma katkı paylı konut kredisi faizlerinin düşmesi ile firmaların destek payı sonucunda anlaşmalı konutlar için konut kredisi faiz oranları %0.69 ile %0.79’a kadar düşüyor.

Dövizdeki dalgalanma ve kredi faizlerindeki artış nedeniyle stoklarını satmakta zorlanan bu nedenle de yabancı yatırımcı ile gurbetçilere yönelen firmalar, kendilerini ayakta tutan yerli yatırımcı talebini son gelişmelerle beraber canlandırmak üzere yeni kampanyalara imza atmaya başladı. Nef Çekmeköy, Ortayaka, Bahçelievler ve Kandilli projelerinde 366.000 TL’den başlayan fiyatın yanında %0.79 özel kredi faizi avantajı sunmaya başladı. Şirket aynı zamanda eski evini getirene de yeni evde indirim kampanyasını da devreye aldı.

Peşinatta Faizde ve Fiyatta İndirim

Tahincioğlu da Küçükyalı projesinde %10 peşin, 60 aya da sıfır vade seçeneği sunan kampanyasını başlattı. Öte yandan şirket İstinye, Ayyıldız ve Bomonti’deki projeleri için de kişiye özel kampanya seçeneklerini de oluşturdu. Sur Yapı Şehir Konakları’nda %15 indirim, 180 aya %0.69 vade ve peşinatı 5 yılda ödeme seçeneklerini tüketiciye sunuyor. Şirket ayrıca Sur Yapı Antalya’da 1+1 evleri ayda 1.200 TL’den satışa çıkarırken, İstanbul’da tüketiciye sunduğu vade ve faiz seçeneklerini yine uygulamaya alıyor.

Sıfır Faiz İmkanı

Sinpaş ise 3+1 dairelerin 674.000 TL’den başladığı Sinpaş Country Sancaktepe projesinde 0.99 faiz oranı ile 180 aya varan vade seçenekleri sunuyor. Teknik Yapı da Kadıköy ve Kartal’daki konut projeleri için kampanyalara imza attı. %30 indirim ve %20 peşinat alınan kampanyada ara ödeme bulunmazken evler için 180 aya varan vadeler oluşturuluyor. Fikirtepe’deki Elite Concept’te ise %11 indirim ve iki kişilik tatil hediyesine ek 36 ay sıfır faiz fırsatı ve kişiye özel ödeme planı da sunuluyor. Avrupa Konutları Yamaner projesinde de kişiye özel ödeme seçenekleri ile 36 aya kadar %0 vade imkanı tanınıyor.

Kaynak: Star