Mart’ın Son Haftasında Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Durumda?

25/03/2019

Mart ayının son haftasında ve seçimlere günler kala konut kredisi faiz oranları ne durumda? KrediPazari.com araştırdı.

Bankaların konut kredisi faiz oranları Mart başında ilk olarak Ziraat Bankası’nın ardından diğer kamu bankalarının indirimleri ile düşüşünü hızlandırdı. Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası’nın ardından bugün itibariyle QNB Finansbank’ın da indirimleri ile konut kredisi faiz oranları ortalaması %1.85’e geriledi.

En düşük tabela konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası’nın uyguladığı %1.28’e olarak kalmaya devam ediyor. En düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı ise %0.98 seviyesinde.

KrediPazari.com’un araştırmalarına göre bankaların güncel konut kredisi ürünleri üzerinden 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık ödemeleri 5 yıl vadede yaklaşık 3.600 TL, 10 yıl vadede 2.450 TL’ ye denk geliyor.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yaşanan kurdaki yükseliş konut almak isteyen vatandaşları da tedirgin etti. Seçimlere günler kala kurdaki dalgalanmanın piyasaları ve konut kredisi faizlerini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Dolarda yaşanan yükselişin konut kredisi faiz oranlarındaki değişime kısa vadede etkisi olmayacağı düşünülmüyor.

Kurda yaşanan dalgalanma hafta başı itibariyle de devam ederken, seçimlere sayılı günler kala Mart ayının son hafta başlangıcında konut kredisi faiz oranlarındaki son durum şu şekilde;

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarında uyguladığı büyük indirim sonrası %1.28 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

VakıfBank

VakıfBank tabela konut kredisi faiz oranı olarak %1.75 faiz oranı sunsa da iki önemli faiz indirim kampanyası uyguluyor. VakıfBank Bahara Özel Sarı Panjur Konut Kredisi kampanyası kapsamında 10 yıl vadeye kadar %1.28 faiz oranı kullandırıyor. VakıfBank ayrıca Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi için kampanyası için %0.98 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

HalkBank

HalkBank konut kredisi faiz oranlarında geçtiğimiz hafta uyguladığı indirim sonrası kampanyalı Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını %1.28’e, Canım Evim Konut Kredisi faiz oranlarını %1.32’e, Dost Evim Konut Kredisi faiz oranlarını ise %1.85’e düşürdü.

Yapı Kredi Bankası

Yapı Kredi Bankası indirim sonrasında 10 yıl vadeye kadar %1.59 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. Kuveyt Türk Kuveyt Türk Katılım Bankası ise konut finansmanı kar payı oranlarını 5 yıl vadeye dek %1.54,10 yıl vadeye kadar ise %1.59 kar payı oranı ile sunuyor.

Akbank

Akbank 48 ay vadeye kadar %1.78, 60-120 ay vade aralığında ise %1.57 konut kredisi faiz oranı sunuyor. ICBC ICBC %2.4 tabela konut kredisi faiz oranı sunsa da kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi ürünü kapsamında %1.60 faiz oranı ile konut kredisi sağlıyor.

TEB

TEB %2.58 ile standart konut kredisi ürünlerinden en yüksek faiz oranını sunsa da kampanyalı konut kredisi ürünü dahilinde %1.61 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor

Garanti Bankası

Garanti Bankası konut kredisi faiz oranlarını %1.65’e düşürdü. Banka 12 ay vadeye dek %1.71, 24-120 ay ay aralığında vadelerde ise %1.65 faiz oranı kullandırıyor. 120-240 ay vade arasında ise %1.91 faiz oranı sunuyor.

İNG Bank

İNG Bank konut kredisi ürünleri kapsamında %1.67 faiz oranı kullandırıyor. Banka konut kredisine ek sunulan sigortaların kullanılması durumunda faiz oranlarını %1.65’e kadar düşürüyor.

QNB Finansbank

Finansbank bugün gerçekleştirdiği indirim sonrası 10 yıl vadeye kadar %1.8 konut kredisi faiz oranı uyguluyor.

Kaynak: KrediPazarı