Masraflar Hariç En Düşük Konut Kredisi Kullandıran 5 Banka

22/11/2018

Son haftalarda bankaların konut kredisi faiz oranları peş peşe düştü. Masraflar hariç en düşük konut kredisi kullandıran bankalar değişti. Konut kredisi faiz oranlarında özel bankalar kamu bankalarının önüne geçti.

Konut kredisi faiz oranları son günlerde arka arkaya düştü. Konut kredisi faiz oranlarında indirime giden özel bankalar kamu bankalarının önüne geçti. Masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranları ile kredi kullandıran bankaları KrediPazari.com araştırdı.

Temmuz ayında kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimlerinin son bulmasından sonra Kasım ortasına dek bankalar arasında masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını kullandıran Ziraat Bankası, Şeker Finans, Kuveyt Türk, ICBC Bank ve İNG Bank’ın son indiriminden sonra gerisinde kaldı.

En düşük konut kredisi faiz oranı güncel olarak %1.91 oranına indi. Bankaların güncel konut kredisi faiz oranları ortalaması da %2.48 oldu. En düşük faiz oranları ile konut kredisi kullandıran beş banka sırası ile İNG Bank, ICBC Bank, Şeker Finans, Ziraat Bankası ve Kuveyt Türk oldu.

İNG Bank Konut Kredisi

İNG Bank yaptığı konut kredisi faiz indirimi sonrasında bankalar arasında masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranını kullandıran banka oldu. İNG Bank 36 - 60 ay arası vadelerde %2.01, 61- 120 ay arası vadelerde %1.91 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

ICBC Bank Konut Kredisi

ICBC Bank’ın standart konut kredisi ürünleri dahilinde %2.8 faiz oranı sunmasına rağmen ilk evini alacak müşterilerine özel sunduğu Yeni Evim Konut Kredisi ürünü kapsamında %1.92 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

Şeker Finans Konut Kredisi Faiz Oranları

Şeker Finans geçtiğimiz hafta yaptığı faiz indiriminin ardından 360 ay vadeye kadar konut kredilerinde %1.97 faiz oranı uyguluyor. Şeker Finans %1.97 faiz oranı ile bankalar arasında 120 ay üzeri kredilerde uygulanan en düşük konut kredisi faiz oranını sunuyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

En düşük konut kredisi faiz oranına sahip kamu bankası olan Ziraat Bankası 120 ay vadeli 100 bin TL ye kadar olan konut kredilerinde %1.98 faiz oranı uygularken 100 bin TL üzerinde 500 bin TL ye kadar kullanılan konut kredilerinde %2.09 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

Kuveyt Türk Konut Kredisi Faiz Oranları

Kuveyt Türk Bankası da gerçekleştirdiği faiz indiriminin ardından 60 aya kadar vadelerde %1.99, 120 aya kadar vadeler de ise %2.04 konut kredisi faiz oranı sunuyor. Kuveyt Türk Bankası 100 bin TL üzeri kullandırımlarda Ziraat Bankasının altında faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor.

En Düşük Faizli Konut Kredisi Hesaplama

Masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı olan %1.91’den 150 bin TL tutarında konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde aylık ödeme miktarı 3 bin 195 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 383 bin 400 TL ye denk geliyor.

Kaynak: KrediPazarı