Moody`s'den Bankalara Şok Haber

06/06/2012

Moody`s aralarında Almanya'nın 2. büyük bankası Commerzbank'ın da yer aldığı 7 Alman bankasının ve 3 Avusturya bankasının kredi notunu indirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, aralarında Commerzbank'ın da bulunduğu Alman bankalarının kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Commerzbank AG,Avrupa'daki borç krizinin kötüleşmesini gerekçe göstererek, aralarında Almanya'nın 2. büyük bankası Commerzbank'ın da yer aldığı 7 Alman bankasının ve 3 Avusturya bankasının kredi notunu indirdi.

Frankfurt'taki Commerzbank'ın kredi notu A3'e çekilirken, Moody's, Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın kredi notunun daha sonra değerlendirileceğini söyledi.

G-7 ülkeleri dün, Euro Bölgesi'ndeki 17 ülkenin 8'ini resesyona sürükleyen ve Avrupa'nın dış taleplerini azaltan borç krizi için ortak hareket etme konusunda anlaştı. Avrupa Merkez Bankası'ndaki politika yapıcılar da bugün artan faiz indirimi ve likidite desteği baskıları arasında bir araya gelecek.

Alman bankacılık sisteminin ve ekonomisinin direnci göz önünde bulundurulduğunda Moody's kararının biraz ağır olduğunu savunan Value Investment Principals Ltd.'ın CEO'su Sandy Mehta, ancak Avrupa'daki gelişmelere bakıldığında, ekonomik sorunların Almanya için de risk oluşturabileceğini söyledi. Moody's, not indirimin Euro Bölgesi'ndeki borç krizinden kaynaklanan risklerin artmasından ötürü yapıldığını açıkladı.

Commerzbank'a ek olarak 5 Alman bankasının ve İtalya'nın en büyük bankası UniCredit SpA'nın şubesinin kredi notu da düşürüldü.

Kaynak: Cnn Türk