Peşinatın Düşmesi Konut Kredisi Kullanımını Arttıracak

20/03/2020

Konut sektörü temsilcileri konutta peşinat oranının %10’a düşürülmesi yorumladı. Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş ise “Kredili satışlar daha da ivmelenecektir.’’ dedi

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında konutta kredilendirilebilir miktarın %80’den %90’a çıkarılması sektör tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. İnşaat sektörü temsilcileri sektörün daha da güçleneceğini düşünüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'ndan sonra ekonomiyi ilgilendiren 19 maddelik tedbir paketini açıkladı.

500.000 liranın altındaki konutlarda kredilendirilebilir miktar %80’den %90’a çıkarıldı. Erdoğan, "Konut kredilerinde asgari peşinat %10’a düşürülecek " diye konuştu.

Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında konutta kredilendirilebilir miktarın %90’a çıkarılması, sektör tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Konut Alımı Ertelenmeyecek

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Feyzullah Yetgin “Asgari peşinatın %10’a düşürülmesi, parasını tamamlayamadığı için konut alımını ertelemek zorunda kalan önemli bir kesimi harekete geçirecektir” dedi.

Kredili Satışlar Daha da Artar

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş ise “Kredili satışlar daha da ivmelenecektir. Nitekim kredili satış ikinci eli, ikinci el de sıfır konutların satışını canlandırıyor. Sektöre pozitif hareket katacaktır” dedi.

Ekonomi Ayakta Kalmalı

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım da şunları söyledi: “Açıklanan paket, beklediğimiz gibi salgından direkt olarak etkilenen sektörlere ve bireylerin ekonomik dirençlerini artırmaya yönelikti. Öncelik Türkiye ekonomisinin ayakta kalmasıdır.”

Sektör Desteklerin Devamını Bekliyor

Bu arada sektör, bazı desteklerin kapsamına kendilerinin de alınmasını istiyor. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, şu ifadeleri kulllandı: ''KDV ve SGK primlerinin altışar ay ertelenmesi kapsamına, inşaat sektörünün de alınması gerektiğini düşünüyoruz. İşsizlik emici rol üstlenen sektörümüz için önem arz etmektedir.''

Kaynak: Emlak Kulisi